11-åriga Ebba dödades i det islamistiska terrordådet i Stockholm. Nu vandaliserar någon hennes grav.

Ebba Åkerlunds grav vandaliserad: "Hur kan någon göra så?"

Publicerad 7 juli 2018 kl 19.20

Inrikes. 11-åriga Ebba Åkerlund var ett av dödsoffren i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i april förra året. Men inte ens efter sin död får hon vara i fred. Nu har hennes gravplats blivit vandaliserad för andra gången.

Gilla artikeln på Facebook

Ebba Åkerlund var bara 11 år gammal när islamisten Rakhmat Akilov tog hennes liv i det grymma terrordådet i Stockholm förra året.

Men hatet slutar inte där. Nu är det någon som vandaliserar flickans gravplats på Adolf Fredriks kyrkogård i Stockholm. Och det är inte första gången det händer.

"För andra gången på kort tid har Ebbas grav på Adolf Fredriks kyrkogård vandaliserats. Förutom att fåglarna på gravstenen stulits bryts blommor av, lyktor krossas och allt fint som klasskamrater och andra sörjande lagt vid graven slängs iväg. Varför?", skriver Ebbas minnesfond på Instagram.

I kommentarsfältet är människor mycket upprörda över det hjärtlösa beteendet.

"Bara någon som inte är frisk i huvudet kan göra något sådant. Hoppas er fina plats får vara ifred framöver", skriver en person.

"Varför VARFÖR?? Hon miste livet i ett vansinnigt terrordåd, ett oskyldigt BARN! Jag ber att Karma tar hand om det här."

"Så sjuka människor det finns."

"Ett barns gravplats, hur kan man sova på nätterna efter att man gjort denna vidriga handling. Känner jag vill gå till platsen o ställa i ordning det dom eventuellt kan räddas. Må Gud skydda fina Ebba i himlen."

"Fy så fruktansvärt grymt gjort."

"Hur kan någon göra så?! Fy så fruktansvärt."


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.