Faksimil: Fria Tider

Ingen ingrep när Mustafa våldtog

Publicerad 31 januari 2012 kl 01.02

Kulturnyheter.Mustafa, som uppger en ålder på 19 år, döms nu av Kalmar tingsrätt för våldtäkt mot barn. Detta sedan han under ett års tid upprepade gånger har haft sex med en tolvårig flicka på Kalmars kommunala boende för ensamkommande flyktingbarn. Personalen på boendet gjorde bara lama försök att tala Mustafa tillrätta.

Gilla artikeln på Facebook

Mustafa började träffa flickan redan hösten 2010 och höll på fram till september 2011. Flickans mamma förstod efter ett tag vad som pågick och förklarade i januari 2011 för Mustafa att hans handlande var straffbart och att det måste upphöra. Samtidigt förklarade hon även för personalen på boendet Horisont att flickan inte fick komma dit.

I den fällande domen mot Mustafa kan man läsa bland annat följande:

"Mustafa har varit boende på Horisont som ensamkommande flyktingbarn. När personalen fick reda på att flickan var minderårig fick hon till en början inte vara på boendet. Detta ändrades till att hon fick vara där på dagtid. Flickan och Mustafa umgicks trots detta även kvällstid. De fortsatte att ha sexuellt umgänge med varandra regelbundet. Flickan skolkade från skolan och var hos Mustafa."

Personalen på boendet hade enligt domen lovat att de skulle berätta för Mustafa att flickan inte kunde komma och hälsa på honom, men hade "inte klarat av att hålla kontrollen över detta". Familjen har vid ett flertal tillfällen istället själva tvingats åka till boendet för att hämta hem flickan.

Umgänget pågick fram till september 2011 när flickans storasyster kom till boendet för att hämta henne. Hon tillkallade då polisen.

Mustafa, som också ska ha antastat en annan, 14-årig, flicka, döms nu till skyddstillsyn och ett kortare vårdprogram inom Kriminalvården. Han slipper fängelse och kommer inte heller att utvisas ur Sverige.

Kalmars kommun fortsätter nu att storsatsa på flyktingbarn. Nyligen beslutade fullmäktige att utöka antalet platser för ensamkommande från 24 till 35.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.