Ensamkommande kostar 16 000 kronor per dygn

Publicerad 29 februari 2012 kl 18.56

Inrikes.5,8 miljoner kronor per år. Så mycket pengar kostar uppehället för en enda ensamkommande ung man de svenska skattebetalarna.

Gilla artikeln på Facebook

Bostad, mat, fickpengar, assistenter, uppassning dygnet runt. Det är många utgifter som krävs för att hålla igång den ensamkommande flyktingindustrin.

I Sigtuna kostar ett enda så kallat ensamkommande flyktingbarn hela 15 816 kronor per dygn, rapporterar Riksdag och Departement. Siffran motsvarar 5,8 miljoner per år, per man.

En miljardindustri
Pengarna kommer från skattebetalarna och betalas ut till kommunerna via migrationsverket. Kommunerna anställer i sin tur välfärdsbolag som Attendo, som kan göra enorma vinster inom flyktingbranschen eftersom de genom skatteplanering slipper betala skatt.

De så kallade ensamkommande flyktingbarnen är oftast varken ensamkommande eller barn. I själva verket tar de sig till Sverige med hjälp av organiserade människosmugglare.

Familjer i länder som Afghanistan betalar människosmugglarna stora summor pengar för att ta deras söner till Sverige, som är ett populärt mål eftersom våra regler för asyl- och anhöriginvandring är de kanske mest generösa i världen.

Flyktingsmugglarna instruerar männen i hur de ska bete sig för att enklast få asyl i Sverige. De instrueras bland annat att förstöra sina identitetshandlingar och påstå sig vara under 18 år - vilket svenska myndigheter tvingas tro på eftersom de inte, som i våra grannländer, kan genomföra tuffare ålderstester som exempelvis tandkontroller.

När den unge mannen väl etablerat sig i Sverige kan resten av familjen komma efter och få livstidsförsörjning i landet.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Ann Linde i Israel

Ska "nystarta" Sveriges relation med landet. Första besöket av en svensk utrikesminister på tio år.0 

Ekonominyheter

"Kosten explodieren". Energipriser och matkostnader leder utvecklingen när tillvaron i Tyskland blir allt dyrare.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.