FRÅN VIDEON: Flyktingbarnet hånskrattar och räcker ut tungan åt offret i våldtäktsfilmen. Längst till höger är en bild från Facebook som användes för att identifiera somaliern.

Filmade när han våldtog vilsen kvinna två gånger – sen skickade han videon till henne

Publicerad 5 maj 2019 kl 08.17

Inrikes. En ensamkommande somalier erbjöd sig att "hjälpa" en berusad ung kvinna som åkt vilse i Stockholm. Istället våldtog han henne brutalt två gånger – först på en pendelstation och sedan i ett industriområde. Han filmade dessutom övergreppet och skickade senare våldtäktfilmen till offret. Men nu får han stanna i Sverige efter att ha avtjänat ett drygt ett år långt fängelsestraff.
– Jag tog hänsyn till hans personliga omständigheter, säger åklagare Ann-Marie Green om sitt beslut att inte yrka på utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 16 september 2017 som en ung kvinna blev våldtagen två gånger av Abdirahman, som kommit till Sverige som "ensamkommande flyktingbarn" från Somalia.

Offret har under polisförhör berättat att hon var på förfest hos en tjejkompis innan de besökte en klubb vid Globen i Stockholm. När hon nekades att få komma in på klubben på grund av sin kraftiga berusning valde hon till slut försöka ta sig hem, ensam och ledsen.

Hon åkte tunnelbana och tog pendeltåg och efter att ha stigit på fel tåg hamnade hon till slut på Jakobsbergs station. Där kom Abdirahman fram till kvinnan och pratade med henne och hon förklarade att hon var vilsen och ville komma hem.

Efter att hon bett somaliern om hjälp att hitta den buss som skulle ta henne hem satte hon sig på en bänk. Abdirahman passade då på att dra ner gylfen och ta fram sin penis. Han tryckte med våld ner hennes huvud och tvingade henne till oralsex. Kvinnan var på grund av sin berusning helt kraftlös och klarade inte av att försvara sig.

Flyktingbarnet tog sedan med henne till en bil i vilken två kompisar till honom satt. Han tryckte in henne i baksätet körde iväg till ett industriområde i Järfälla.

Dunkade huvudet mot en vägg
När de kom fram tog han henne ur bilen och runt ett hörn till en byggnad. Där ställde han henne mot en vägg och krävde att hon skulle ge honom oralsex. Hon började gråta och försökte förgäves att protestera. Då slog afrikanen henne i ansiktet flera gånger och dunkade hennes huvud i en vägg.

När han fått ner henne på marken slet Abdirahman sönder hennes strumpbyxor, drog av hennes shorts och trosor och våldtog henne en gång till.

Efter att flyktingbarnet lämnat platsen lyckades hon ringa efter taxi och tog sig hem.

Som bevis i målet användes bland annat en mobilfilm som Abdirahman spelade in och som visar när han våldtar kvinnan vid det första tillfället. På filmen syns somaliern skratta triumfatoriskt och räcka ut tungan i samband med våldtäkten.

Filmen skickades till offrets mobil
Han skickade senare filmen med våldtäkten till offret, som han hade förmått att lämna ut sitt mobilnummer.

– Han har skickat filmen till henne, antingen med sin egen telefon eller någon annans telefon, säger kammaråklagare Ann-Marie Green till Fria Tider.

Allmänna handlingar visar att Abdirahman är medborgare i Somalia och har tolkbehov på somaliska. Han kom till Sverige år 2015 som "ensamkommande flyktingbarn" och uppger sig vara född 1998. Han dömdes i oktober 2018 för ringa narkotikabrott, efter att han i juli 2017 åkt fast för ha olovligen brukat drogen kat. Straffet blev då 1.500 kronor i dagsböter.

Den 27 mars 2019 meddelade Attunda tingsrätt den nya domen. Abdirahman döms för två fall av våldtäkt till två års fängelsestraff, vilket är minimistraffet för våldtäkt. Det innebär egentligen ett år och fyra månaders fängelse eftersom Sverige tillämpar automatisk två-tredjedelsfrigivning. Han ska även betala 135.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

"Hon var med på det eftersom hon inte skrek"
Han försökte försvara sig med att det rörde sig om frivilliga samlag. Filmen visade dock något helt annat.

– Hon var med på det eftersom hon inte skrek, förklarade Abdirahman under rättegången.

Abdirahman får också, efter avtjänat straff, stanna i Sverige eftersom åklagaren inte hade yrkat att han skulle utvisas.

– Jag tog bland annat hänsyn till hans personliga omständigheter. Det var många olika omständigheter som tillsammans gjorde att det blev så. Hela förhandlingen hölls bakom stängda dörrar så jag kan inte kommentera det närmare, säger Ann-Marie Green.

Handlingar som inkom i slutet av april visar att Abdirahman vill att hovrätten ska fria honom helt och att han ska slippa betala skadestånd till offret.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ytterligare 76 coronadöda i Sverige

Nästan 500 döda totalt. Smittan på svenska äldreboenden är ett stort problem, men övriga Norden har lyckats skydda sina äldre.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.