Läger-våldtäkten

Frälsningsarmén i blåsväder efter våldtäkten

Publicerad 15 november 2016 kl 13.19

Inrikes. Fria Tiders nyhet om hur Frälsningsarmén mörkat Mohammeds våldtäkt på ett kristet läger fick stor spridning på måndagen. På Facebook fylls nu Frälsningsarméns sida med upprörda kommentarer – men organisationen vägrar fortfarande att kommentera händelsen.

Gilla artikeln på Facebook

 "Inte 1 krona mer ska ni få från mig eller någon i min familj! Mörka våldtäkt på minderåriga för att istället sympatisera med drägget som genomförde det! Fy fan!"

Så lyder en av många arga kommentarer som postats på Frälsningsarméns Facebook-sida sedan igår.

De upprörda känslorna kommer efter att Fria Tider skrev om hur 17-årige Mohammed våldtagit en flicka på Frälsningsarméns läger på en gård i närheten av Vingåker i augusti förra året. När flickan berättade för de vuxna om våldtäkten förklarade de att de var "ledsna" men att de "helst inte ville skicka hem Mohammed" från lägret, enligt domen.

Efter Fria Tiders publicering postade Frälsningsarmén ett Facebook-inlägg där de bad om gåvor "för att få fler barns ögon att glittra", något som provocerade många användare.

"Blir det någon glädje i Jul för den flicka som offrades på det rädhågsnas altare tror ni?" frågar sig en person.

"Jag undrar när ni offentligt kommer att be om ursäkt till flickan vars traumatiska upplevelse ni sopat under mattan och vars liv nu är förstört. Detaljer kring våldtäkten har läckt ut, och ert agerande är minst sagt osmakligt. Vi är många nu som inväntar ett uttalande från er", kommenterar en annan i ett inlägg som i skrivande stund har fått 46 "gilla"-markeringar.

Men några svar från den kristna organisationen kommer inte. Istället upprepar Frälsningsarmén i sina kommentarer bara samma standardsvar som den informationsansvarige Lars Beijer gav till Fria Tider på måndagen:

"Vi kan av hänsyn till ungdomarnas ålder och med respekt för dem ej kommentera detta enskilda fall utan behandlar det med sekretess."

Man bedyrar dock:

"Vår centrala ITH-organisation fick direkt vetskap om ärendet och har följt upp med intern haverirapportering liksom uppföljande stöd och utbildning för de lokala verksamheterna och de inblandade ungdomarna."

Även på diskussionsforumet Flashback har nyheten fått stor uppmärksamhet i en tråd med över 50.000 visningar.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.