Asylkaoset
En av invandrarna passade på att ta en selfie och göra segertecknet framför lågorna.

Här tänder flyktingarna eld på sitt eget läger

Publicerad 21 oktober 2015 kl 18.27

Utrikes. Nästan 10.000 invandrare tar sig dagligen över gränsen mellan Kroatien och Slovenien och det råder närmast krigstillstånd i området. I slovenska Brežice nära gränsen valde en grupp asylsökare att tända eld på sitt eget tältläger – eftersom de var missnöjda med att de inte tillräckligt snabbt transporteras vidare till Sverige och Tyskland.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Sloveniens statliga tv, RTV Slovenija, spred sig branden snabbt mellan de olika tälten i lägret, som satts upp provisoriskt för att ge tak över huvudet åt invandrarna.

I en hjälteinsats lyckades fyra poliser rädda nio personer som låg och sov i tälten när branden bröt ut under förmiddagen. Trots att många människor befann sig i lägret dog eller skadades ingen.

RTV Slovenija rapporterar att branden startades på grund av att många av invandrarna är "missnöjda".

Sammanlagt förstördes 27 tält. De återstående 19 ska fortfarande gå att använda.

Det var efter att Ungern stängde sin gräns till Kroatien i slutet av förra veckan som invandrarströmmen styrdes om mot Slovenien. Därifrån vill invandrarna komma vidare in i Österrike, där de kan åka vidare till de stora asyl- och bidragsländerna Sverige och Tyskland.

På tisdagen tog sig 8.000 invandrare över gränsen till Slovenien och på eftermiddagen i dag hade 3.000 till kommit in i landet. Bostjan Šefic på inrikesdepartementet säger sig ha "verifierade uppgifter" om att antalet snart kommer nå 10.000 per dag om den nuvarande utvecklingen håller i sig, rapporterar RTV Slovenija.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.