Fantombilden t.v. publicerades av Expressen. Den har ingått i polisens arbetsmaterial och skickats ut till alla Stockholmspoliser i yttre tjänst i helgen, då en kvinna brutalt misshandlades och våldtogs i Flemingsberg. Polisen har inte officiellt släppt den till allmänheten.

Illaluktande våldtäktsman jagas: "Pratar på bruten svenska"

Publicerad 17 februari 2020 kl 18.30

Inrikes. Polisen jagar nu en serievåldtäktsman som misstänks ha överfallit flera kvinnor i södra Stockholm, däribland kvinnan utanför Södertörns högskola i Flemingsberg i helgen. Mannen luktar illa och pratar på brytande svenska, uppger Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i lördags morse som en kvinna hittades i ett dike våldtagen och misshandlad vid Södertörns högskola utanför Stockholm.

Nu misstänker polisen att en serievåldtäktsman kan ligga bakom det och andra brutala överfall.

Det finns nämligen likheter med en överfallsvåldtäkt i Alby den 17 januari och ett våldtäktsförsök i Farsta den 25 november.

– Det går inte att utesluta att det handlar om samma gärningsman, men det kan också handla om olika gärningsmän. Vi kan se likheter mellan de här tre våldtäkterna, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Expressen.

Enligt polisen har våldtäkterna vissa saker gemensamt: ett överraskningsmoment där gärningsmannen angripit offret bakifrån, att två av våldtäkterna inträffat mitt på dagen och att förövaren varit beredd att ta stora risker.

Expressen skriver också att mannen slagit kvinnorna i huvudet och sedan släpat in dem i skogen och våldtagit dem.

Även Mitt i har uppmärksammat serievåldtäktsmannen. Där förklaras att mannen attackerat kvinnor med hörlurar, vilket gjort att de upptäckt honom väldigt sent inpå angreppet.

– Vi har inget särskilt bra signalement. Vid något fall har det varit så mycket våld att kvinnan tappat medvetandet och då är det inte lätt att få ett bra signalement, säger Anna Westberg till Mitt i.

Den fantombild som först publicerades av Expressen är ingen bild som polisen officiellt gått ut med. Den togs fram efter våldtäkten i Alby och har använts som arbetsmaterial hos polisen. Bilden ska dock ha gått ut till alla poliser i yttre tjänst i helgen.

Enligt signalementet, som Expressen uppger, har mannen "kraftig kroppsbyggnad" men beskrivs inte som tjock. Han har ljus hy och pratar svenska med brytning. Mannen har burit en svart mössa och beskrivs vid ett tillfälle som skallig. Han har också haft en grön militärjacka i parkasmodell, svarta kängor och uppges därtill "lukta väldigt illa", som "gammal svett, alkohol och tobak".


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0