Fantombilden t.v. publicerades av Expressen. Den har ingått i polisens arbetsmaterial och skickats ut till alla Stockholmspoliser i yttre tjänst i helgen, då en kvinna brutalt misshandlades och våldtogs i Flemingsberg. Polisen har inte officiellt släppt den till allmänheten.

Illaluktande våldtäktsman jagas: "Pratar på bruten svenska"

Publicerad 17 februari 2020 kl 18.30

Inrikes. Polisen jagar nu en serievåldtäktsman som misstänks ha överfallit flera kvinnor i södra Stockholm, däribland kvinnan utanför Södertörns högskola i Flemingsberg i helgen. Mannen luktar illa och pratar på brytande svenska, uppger Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i lördags morse som en kvinna hittades i ett dike våldtagen och misshandlad vid Södertörns högskola utanför Stockholm.

Nu misstänker polisen att en serievåldtäktsman kan ligga bakom det och andra brutala överfall.

Det finns nämligen likheter med en överfallsvåldtäkt i Alby den 17 januari och ett våldtäktsförsök i Farsta den 25 november.

– Det går inte att utesluta att det handlar om samma gärningsman, men det kan också handla om olika gärningsmän. Vi kan se likheter mellan de här tre våldtäkterna, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Expressen.

Enligt polisen har våldtäkterna vissa saker gemensamt: ett överraskningsmoment där gärningsmannen angripit offret bakifrån, att två av våldtäkterna inträffat mitt på dagen och att förövaren varit beredd att ta stora risker.

Expressen skriver också att mannen slagit kvinnorna i huvudet och sedan släpat in dem i skogen och våldtagit dem.

Även Mitt i har uppmärksammat serievåldtäktsmannen. Där förklaras att mannen attackerat kvinnor med hörlurar, vilket gjort att de upptäckt honom väldigt sent inpå angreppet.

– Vi har inget särskilt bra signalement. Vid något fall har det varit så mycket våld att kvinnan tappat medvetandet och då är det inte lätt att få ett bra signalement, säger Anna Westberg till Mitt i.

Den fantombild som först publicerades av Expressen är ingen bild som polisen officiellt gått ut med. Den togs fram efter våldtäkten i Alby och har använts som arbetsmaterial hos polisen. Bilden ska dock ha gått ut till alla poliser i yttre tjänst i helgen.

Enligt signalementet, som Expressen uppger, har mannen "kraftig kroppsbyggnad" men beskrivs inte som tjock. Han har ljus hy och pratar svenska med brytning. Mannen har burit en svart mössa och beskrivs vid ett tillfälle som skallig. Han har också haft en grön militärjacka i parkasmodell, svarta kängor och uppges därtill "lukta väldigt illa", som "gammal svett, alkohol och tobak".


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0