Fantombilden t.v. publicerades av Expressen. Den har ingått i polisens arbetsmaterial och skickats ut till alla Stockholmspoliser i yttre tjänst i helgen, då en kvinna brutalt misshandlades och våldtogs i Flemingsberg. Polisen har inte officiellt släppt den till allmänheten.

Illaluktande våldtäktsman jagas: "Pratar på bruten svenska"

Publicerad 17 februari 2020 kl 18.30

Inrikes. Polisen jagar nu en serievåldtäktsman som misstänks ha överfallit flera kvinnor i södra Stockholm, däribland kvinnan utanför Södertörns högskola i Flemingsberg i helgen. Mannen luktar illa och pratar på brytande svenska, uppger Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i lördags morse som en kvinna hittades i ett dike våldtagen och misshandlad vid Södertörns högskola utanför Stockholm.

Nu misstänker polisen att en serievåldtäktsman kan ligga bakom det och andra brutala överfall.

Det finns nämligen likheter med en överfallsvåldtäkt i Alby den 17 januari och ett våldtäktsförsök i Farsta den 25 november.

– Det går inte att utesluta att det handlar om samma gärningsman, men det kan också handla om olika gärningsmän. Vi kan se likheter mellan de här tre våldtäkterna, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Expressen.

Enligt polisen har våldtäkterna vissa saker gemensamt: ett överraskningsmoment där gärningsmannen angripit offret bakifrån, att två av våldtäkterna inträffat mitt på dagen och att förövaren varit beredd att ta stora risker.

Expressen skriver också att mannen slagit kvinnorna i huvudet och sedan släpat in dem i skogen och våldtagit dem.

Även Mitt i har uppmärksammat serievåldtäktsmannen. Där förklaras att mannen attackerat kvinnor med hörlurar, vilket gjort att de upptäckt honom väldigt sent inpå angreppet.

– Vi har inget särskilt bra signalement. Vid något fall har det varit så mycket våld att kvinnan tappat medvetandet och då är det inte lätt att få ett bra signalement, säger Anna Westberg till Mitt i.

Den fantombild som först publicerades av Expressen är ingen bild som polisen officiellt gått ut med. Den togs fram efter våldtäkten i Alby och har använts som arbetsmaterial hos polisen. Bilden ska dock ha gått ut till alla poliser i yttre tjänst i helgen.

Enligt signalementet, som Expressen uppger, har mannen "kraftig kroppsbyggnad" men beskrivs inte som tjock. Han har ljus hy och pratar svenska med brytning. Mannen har burit en svart mössa och beskrivs vid ett tillfälle som skallig. Han har också haft en grön militärjacka i parkasmodell, svarta kängor och uppges därtill "lukta väldigt illa", som "gammal svett, alkohol och tobak".


Nyheter från förstasidan

”Rysk nätattack” mot Ygeman var inlägg av svensk mormor på Södermalm

Ministern hävdade att kritiken mot honom orkestrerades från Kreml. Men i själva verket orkestrerades den av en äldre svensk väljare på Södermalm i Stockholm.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Kungen håller tal till nationen i SVT

"Konungens hälsning till Sverige" sänds ikväll.. Talet kommer från Stenhammars slott i Södermanland, där kungaparet befinner sig.0 

SCB börjar publicera antal döda dag för dag

Frångår sina tidigare rutiner för publicering av statistik.. Anledningen är att alla som dör på grund av covid-19 inte registreras med rätt dödsorsak. 0 Plus

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0