Foto: Privat

"Kidnappad" man ska förhöras om Palmemordet

Publicerad 3 mars 2012 kl 18.42

Inrikes.Håkan Ingerwald, 58, försvann från sitt hem i måndags och efterlystes nästan omedelbart av anhöriga i en tråd på Flashback. På onsdagen hittades han vid liv - och påstod att han fejkat sin egen kidnappning. Nu ska den mystiske mannen förhöras av Palmegruppen.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigt i måndags morse försvann Håkan Ingerwald från villan i Växjö. Frukosten stod kvar på bordet och på trappan fanns spår av blod. Familjen trodde direkt att något allvarligt hade hänt.

Tre dygn senare, i onsdags kväll, knackade Håkan Ingerwald på dörren hemma hos familjen Simonsson i Påskallavik. Han var svårt nedkyld och saknade skor och ytterkläder. Händerna var sammantejpade med silvertejp.

– Han sa att vi skulle ringa ambulans och att han hade hållit på och frysa ihjäl. Och så sa han att han hade varit kidnappad, säger Anne-Lie Simonsson till Aftonbladet idag.

Till polisen sade Ingerwald att han kidnappats, men igår ringde han in till myndigheten och hade nya uppgifter. Nu var allt fejkat av honom själv, påstod han.

En anhörig har berättat för polisen att han någon gång tidigare har sagt att om han försvinner så har det med Palmemordet att göra. Därför ska han nu höras av Palmegruppen.

Enligt uppgift ska 58-årige Ingerwald ha varit fallskärmsjägare och gjort tjänst som FN-soldat i Sinai på 70-talet. Uppgifter på Flashback gör också gällande att den högsta polisledningen larmades direkt när det stod klart vem som var försvunnen. Det senare förnekas dock av rikskrim i Aftonbladet.

Polisprofessor Leif GW Persson, som har skrivit en kriminalroman om hur anställda inom Säkerhetspolisen ligger bakom Palmemordet, säger till Aftonbladet att han tyckte hela affären verkade märklig från början.

– Men jag tror inte att vi ska utesluta att det finns mer i det här som han inte kan klämma fram. I stället tar han nesan av att säga att allt var påhittat, säger han.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronakommission-ledamot medlem i grupp som dyrkar Anders Tegnell

"Jag gillade den Facebookgruppen tidigt" Ledamot i coronakommissionen gillar "Vi stöttar Anders Tegnell" på Facebook.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Grävde fram gammal dalahäst i Falun. Tros vara en av de äldsta i sitt slag.0