Ädelmetallerna

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Publicerad 27 februari 2021 kl 17.01

Ekonomi. Användare på Redditforumet Wallstreetsilver har gått samman för att köpa annonsutrymme i syfte att uppmana allmänheten att knäcka åtta storbanker som blankar silverpriset.

Gilla artikeln på Facebook

Ett inlägg på Gofundme som startades av en användare i Edmonton fick snabbt in 12.153 av 15.000 efterfrågade dollar, för att sätta upp en jätteskylt med budskapet "Köp silver".

Reddit-forumet Wallstreetbets tvingades ta i med hårdhandskarna när användare hotade att investera i silver efter att ha drivit upp priset på aktier som GameStop och AMC. Efter en stor mängd raderade inlägg där andra småsparare uppmanade folk att köpa fysiskt silver för att "knäcka bankmaffian" startade de blockerade användarna så småningom Reddit-forumet Wallstreetsilver istället.

Diskussionerna i det nya forumet handlar om att köpa fysiskt silver och andelar i kanadensiska ädelmetalljätten Sprotts fysiska silverfond PSLV, i syfte att minska utbudet av metallen till kritiska nivåer för blankarna.

Forumet fick stor uppmärksamhet i media och lyckades först driva upp silverpriset från 26 till 30 dollar, men därefter skred blankare in på marknaden och drev ned priset igen. Silver handlades vid fredagens stängning för 26,68 dollar per uns.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Norge och Frankrike ger riktat bidrag till elprisernas offer

Engångscheckar betalas ut.. Ska hjälpa de värst drabbade att klara prischocken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Mer från Ekonomi

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

"Krisande" storbolag gjorde vinst på bidragspengarna

Volvo och Scania behåller bidragsmiljarderna.. Volvos ordförande Carl-Henrik Svanberg förklarar att han gör det på grund av lojalitet med makthavarna.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0