IT-vänstern
Linnéa Cortés, 18, kritiserade svenska feminister på Facebook. Nu kan hon inte längre posta länkar på den sociala nätverkssajten.

Kritiserade feminister – blockerades av Facebook

Publicerad 30 april 2014 kl 00.02

Inrikes. För en dryg vecka sedan valde Linnéa Cortés, 18, att länka till en artikel på Aftonbladet från sin Facebook och kritisera svenska feministers undfallenhet mot islam. Då raderade Facebook inlägget och spärrade hennes möjlighet att posta fler länkar på den populära sociala nätverkssajten.

Gilla artikeln på Facebook

– På Facebook skrev jag att det är så typiskt Sverige att inte våga kritisera de muslimska länderna. Jag skrev även att om det är några som borde gå emot detta så är det just feministerna, säger Linnéa till Fria Tider.

Någon av hennes vänner på Facebook anmälde inlägget och Facebook tog därefter bort det. Men de spärrade även Linnéa från att sprida fler länkar på den populära sociala nätverkssajten.

– Jag har inte fått någon förklaring till varför Facebook har valt att ta bort det, mer än att "innehållet bryter mot Facebooks regler". Jag har endast använt mig av yttrandefriheten och finner inte mitt inlägg stötande på något sätt, säger Linnéa.

När Fria Tider når Jan Fredriksson, Facebooks presstalesman i Sverige, hänvisar han till sajtens regler och uppger att de stämmer överens med yttrandefrihetens principer.

– Utifrån dessa arbetar ett team i Dublin med inkommande anmälningar och de som bryter mot reglarna kan bli blockerade. Som du ser bygger reglerna på yttrandefrihetslagar, säger Jan Fredriksson.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.