"Det är inte något konstigt med det, det ingår i min kultur", förklarade Mohammed under rättegången.

Mohammed lurade med sig flickan till kioskens dolda rum: "Du vet vad jag vill göra med dig"

Publicerad 12 december 2018 kl 12.41

Inrikes. Mohammeds välkända cigarettförsäljning till minderåriga fick flickan att besöka hans kiosk. Där lyckades han locka in henne i ett rum och utsatte henne sedan för sexuella ofredanden. Sms, som kom att användas som bevis, visar att flickan trodde att hon skulle våldtas och dödas i kiosken. Men Mohammeds straff blev ett par veckors samhällstjänst och ett lågt skadestånd.

Gilla artikeln på Facebook

Den 24 april 2018 besökte en 17-årig flicka en kiosk vid Hammarby Allé i Stockholm för att köpa cigaretter. Kioskägaren, 40-årige Mohammed, lurade med sig flickan till ett rum och utsatte henne där för sexuella ofredanden under en längre tid.

Flickan har under polisförhör berättat att hon och en kompis brukade besöka kiosken ett par gånger i veckan. Mohammed, som avregistrerades som bolagsman i företaget i augusti i år, var känd för att sälja cigaretter åt minderåriga.

Den aktuella dagen gick flickan dit själv innan skolan började för att handla cigaretter. Väl inne tog Mohammed henne åt sidan för att prata, sade att hon var snygg, frågade om hon var singel och gav henne tillåtelse att ta precis vad hon ville från butiken, gratis. Pengar var inga problem, förklarade Mohammed.

Hon sade "nej tack" och svarade ärligt att hans frågar kändes obekväma. Sedan gick Mohammed mot ett rum bakom kassan och bad henne följa med, men hon svarade "nej" flera gånger. Till slut gick hon in, efter att han tjatat, och kände sig rädd och undrade vad hon skulle göra åt situationen. Han började smeka, pussa henne på håret, ansiktet och halsen.

Han tog på flickans högra lår, i hålen på jeansen, kramades och tog på hennes rumpa, samt tog med händerna under hennes tröja. Hon misstänker att han försökt knäppa upp byxorna och stoppa ner händerna i hennes byxor. Vid drygt tre tillfällen kom kunder in i affären medan de befann sig i rummet. Varje gång stängde han dörren när han gick ut och kom sedan tillbaka. Pengar nämnde han om igen och sade:

– Du vet vad jag vill göra med dig.

Flickan sade flera gånger "nej" och att han var för närgången. Hon visade kroppsligt att hon inte var intresserad, men Mohammed ignorerade hennes vädjanden och fortsatte.

På grund av deras åldersskillnader och hans närgångenhet var flickan chockad och rädd hela tiden. Hon var oroligt över att han skulle kunna vara kapabel till vad som helst och försökte klura ut hur hon skulle kunna fly iväg, men hon var "stel som en pinne och paralyserad" och kunde inte.

Det var när den tredje kunden kom som hon tog mod till sig att skicka sms till sin pojkvän. I sms:et skrev hon att "hon trodde att hon skulle dö och bli våldtagen", enligt domen.

När hennes mobil ringde och Mohammed hörde bad han henne att svara senare. Hon svarade ändå, knuffade undan honom och gick ut från butiken.

På vägen ut frågade han om hon inte skulle köpa cigaretter. Hon köpte snabbt och sprang sedan ut. Hennes ben skakade hela vägen mot skolan och hon hade svårt att gå. Under lektionen skickade hon meddelande till sin en kompis och lyckades bara sitta en kvart i klassrummet eftersom hon fortfarande var rädd och skakis. Inför en lärare började hon gråta och de gick till kuratorn. Kuratorn ringde polisen. Hon berättade senare även för sin kompis vad det Mohammed utsatt henne för. Flickan har slutat besöka kiosken och tagit en helt annan väg till skolan.

Mohammed försvarade sig under rättegången med att han bara hade bara "pussade henne på huvudet" för att "trösta" flickan.

– Det är inte något konstigt med det, det ingår i min kultur, sade han.

Den förklaringen köpte dock inte Stockholms tingsrätt, som den 8 november meddelade domen. Mohammed döms för sexuellt ofredande till villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar. Han ska även betala 10.000 kronor i skadestånd till flickan. Han har fått svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas ur Sverige med rådande lagstiftning.

Den 7 december inkom uppgifter till Svea hovrätt, som visar att Mohammed har begärt att få överklaga tingsrättsdomen


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.