Mördarduo tros ha flytt på elsparkar

Publicerad 23 juni 2021 kl 14.14

Efterlyst. Polisen vill nu ha in vittnesiakttagelser om två personer som flydde på elsparkcyklar strax efter mordet/mordförsöket i Sätra i söndags. Polisen är också intresserad av observationer i samband med en brand.

Gilla artikeln på Facebook

Vid 18.50-tiden söndagen den 20 juni skottskadades två män på en uteservering i Sätra centrum i södra Stockholm. En av männen avled av sina skador.

En förundersökning med rubriceringen mord och mordförsök har sedan dess pågått och polisen arbetar intensivt med att lagföra de ansvariga gärningspersmännen.

Polisen har genomfört flertalet utredningsåtgärder i form av bland annat förhör, genomgång av övervakningsfilm och tekniska undersökningar.

Strax efter tiden för mordet sågs två mörkklädda personer fly från mordplatsen på elsparkcyklar, på en gång-/cykelväg längs med tunnelbanespåret i nordlig riktning (i riktning Kungsätravägen).

Polisen är också intresserad av iakttagelser i samband med en mindre brand som inträffade i en park i närheten av Björksätravägen. Branden upptäcktes av polis strax före klockan 02 natten till måndagen. Polisen har gjort fynd på brandplatsen som kan sättas i samband med mordet/mordförsöket.

Polisen uppmanar den som har gjort iakttagelser före eller efter brottstiden att höra av sig till polisen på telefon 114 14, genom att ta kontakt med polis på plats eller genom polisens tipsformulär.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Efterlyst

De jagas för mordet på 12-åriga Adriana

Misstänks ha flytt till Turkiet.. Åklagaren: "Vi är så säkra som man kan bli"0 

Vad hände innan kvinnan mördades? Polisen vill ha upplysningar om offrets sällskap, kläder och annat.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0