Nya Sverigebilden

New York Times artikel om nya Sverige: "Handgranater och gängvåld"

Publicerad 4 mars 2018 kl 19.38

Media. I en stort uppslagen artikel skriver New York Times om Sverige. Men det är inte Ikea, välfärden eller Vasaloppet som är ämnet för den vänsterliberala tidningens granskning – utan det allt mer brutala våldet i förorterna som nu börjar drabba medelklassen.

Gilla artikeln på Facebook

New York Times artikel tar som utgångspunkt fallet med den 63-årige man som dödades efter att ha plockat upp en handgranat som låg på marken i Stockholmsförorten Vårby gård.

Enligt den amerikanska tidningen börjar det eskalerande våldet i de svenska förorterna allt oftare drabba även medelklassen.

Handgranater har inte klassats som vapen så det har gått att transportera dem in i Sverige via Öresundsbron utan att riskera några hårdare straff.

Stockholmspolisens gängexpert Gunnar Appelgren intervjuas i New York Times artikel. Han säger att det som väntar om utvecklingen inte stoppas är "fler driveby-skjutningar med AK-47:or och handgranater".

– De kastar stenar och flaskor på våra bilar när de lurar oss i bakhåll. När kommer de istället att ligga i bakhåll med AK-47:or? Det kommer, säger Appelgren.

En vän till den 63-åring som dödades av handgranaten i Vårby gård säger att brottsligheten bara blir värre och värre men att de styrande i Sverige inte kommer att göra något åt saken.

– Svenskar är väldigt bra människor och de vill förändra världen. De vill att resten av världen ska vara som Sverige. Men i verkligheten är det helt annorlunda, säger mannen till New York Times.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.