Nya Sverigebilden

New York Times artikel om nya Sverige: "Handgranater och gängvåld"

Publicerad 4 mars 2018 kl 19.38

Media. I en stort uppslagen artikel skriver New York Times om Sverige. Men det är inte Ikea, välfärden eller Vasaloppet som är ämnet för den vänsterliberala tidningens granskning – utan det allt mer brutala våldet i förorterna som nu börjar drabba medelklassen.

Gilla artikeln på Facebook

New York Times artikel tar som utgångspunkt fallet med den 63-årige man som dödades efter att ha plockat upp en handgranat som låg på marken i Stockholmsförorten Vårby gård.

Enligt den amerikanska tidningen börjar det eskalerande våldet i de svenska förorterna allt oftare drabba även medelklassen.

Handgranater har inte klassats som vapen så det har gått att transportera dem in i Sverige via Öresundsbron utan att riskera några hårdare straff.

Stockholmspolisens gängexpert Gunnar Appelgren intervjuas i New York Times artikel. Han säger att det som väntar om utvecklingen inte stoppas är "fler driveby-skjutningar med AK-47:or och handgranater".

– De kastar stenar och flaskor på våra bilar när de lurar oss i bakhåll. När kommer de istället att ligga i bakhåll med AK-47:or? Det kommer, säger Appelgren.

En vän till den 63-åring som dödades av handgranaten i Vårby gård säger att brottsligheten bara blir värre och värre men att de styrande i Sverige inte kommer att göra något åt saken.

– Svenskar är väldigt bra människor och de vill förändra världen. De vill att resten av världen ska vara som Sverige. Men i verkligheten är det helt annorlunda, säger mannen till New York Times.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.