KD-avdelning kritiserade transsexutbildning för barn – tvingas backa direkt

Publicerad 2 september 2021 kl 18.13

Inrikes. Kristdemokraterna i Salem tvingas backa och be om ursäkt efter att ha riktat mild kritik mot att skattefinansierade organisationer som RFSL och RFSU lär barn att ha homo- och transsex.

Dela artikeln

I sitt kommunutskick skrev KD i Salem bland annat att den undervisning som RFSL och RFSU ger "saboterar barnens möjligheter till ett sunt och fungerande vuxenliv".

I våras uppmärksammades att RFSU:s broschyr "Sex och trans", med extremt explicita och groteska HBTQ-sexsskildringar, delades ut till mellanstadiebarn.

"Förutom att barnen får blicka in i extrema sextekniker, utan sunda känslor, värme och ansvar, så presenteras mycket av vad hbtq-frågor står för och som förvränger huvudet på våra barn", skrev KD i Salem om dessa organisationers verksamhet.

I utskicket citerades också "en liten pojke" som efter en sexuallektion sade:

"Innan visste alla i klassen att man var flicka eller pojke, men efter lektionen visste ingen vad man var för något."

KD-texten har väckt en storm bland journalister, som snabbt satte press på KD att ta avstånd från utskicket.

Detta skedde också omedelbart. Camilla Brodin, partidistriktsordförande i KD i Stockholms län, bedyrar i ett mejl att texten innehåller "personliga åsikter och formuleringar som inte delas av partiet".

"Det är så klart inte acceptabelt, vilket tydligt har påtalats till lokalavdelningen i Salem ... Partiavdelningen i fråga kommer att se över sina rutiner kring vem som får skicka in svar i partiets namn", skriver Camilla Brodin till Expressen.

Deidre Palacios, ordförande för RFSL, säger till P3 Nyheter att KD Salems uttalande är "makabert".


Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.