Flygplatsanställda gjorde IS-tecken inför kameran

Publicerad 28 juli 2022 kl 12.31

Utrikes. Tre anställda på Düsseldorfs flygplats har väckt stor uppståndelse i Tyskland sedan de poserat framför kameran medan de gör Islamiska statens tecken med händerna.

Dela artikeln

Enligt tyska Bild har trion på bilden identifierats som bagagelastarna Mohamed Hamit A.R. (19 år), Hamit A. (20 år) och Serhat I. (20 år).

Alla tre är födda i Tyskland och har tyskt medborgarskap. De har varit anställda av ett bolag på flygplatsen men fick omedelbart sparken när fotografiet uppmärksammades.

Tecknet, som kallas tawhid, innebär att man pekar med ena pekfingret upp i luften. Både Islamiska staten och andra muslimska terrorgrupper har använt sig av tecknet.

En av männen har tidigare lagt upp en bild på Instagram där han poserar med samma gest.

Myndigheterna har gjort husrannsakningar i de tre männens bostäder och säkerhetstjänsten är inkopplad i ärendet. En representant för den borgerliga oppositionen, kristdemokraten Andrea Lindholz, kallar händelsen för en skandal och kräver att den får konsekvenser. Kritiker frågar sig också hur det är möjligt hur sådana personer har kunnat få anställning inom säkerhetsområdet på en flygplats.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.