Carl Bildt firade 100-årsdagen med Kissinger

Publicerad 19 juni 2023 kl 10.12

Utrikes. Den tidigare utrikesministern Carl Bildt (M) har publicerat en bild som visar hur han firar tillsammans med födelsedagsbarnet Henry Kissinger, som nyligen blev 100 år.

Dela artikeln

"Nu lämnar jag London efter ett väldigt speciellt 100-årsfirande", skriver Carl Bildt i ett inlägg på Twitter på söndagen.

I inlägget finns ett foto på Bildt och hans fru tillsammans med USA:s tidigare utrikesminister Henry Kissinger, som nyligen blev ett sekel gammal.

Tweeten får kritik från användare på både vänster- och högerkanten. Kissinger anklagas för att vara både massmördare (under Vietnamkriget) och toppglobalist.

Den tidigare V-ledaren Jonas Sjöstedt svarar genom att länka till en artikel med rubriken "Kissinger borde tvingas fira i en fängelsecell".

"Vilken samling massmördare", skriver en annan användare.

Carl Bildt var en av de mest framträdande lobbyisterna bakom Irakkriget, som ledde till uppemot en miljon dödsfall, destabiliserade Mellanöstern, skapade massinvandring till Europa och gav grogrund åt muslimska terrorgrupper som Islamiska staten.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0