Asylkaoset

Nu ska den svenska invandringsmodellen spridas internationellt

Publicerad 7 november 2015 kl 15.01

Inrikes. Övriga Europa bekymras allt mer över den svenska invandringsmodellen. En bild av kaos och problem med ekonomi och brottslighet har spridit sig. Men nu ska den svenska staten råda bot på detta genom att opinionsbilda och ge motbilder.

Gilla artikeln på Facebook

6.000 våldtäkter 2013

• Mellan 10 och 20 procent av sexualbrotten polisanmäls. 2013 anmäldes drygt 6.000 våldtäkter i Sverige.
• Var tionde våldtäkt är en överfallsvåldtäkt.
• Unga män är överrepresenterade som misstänkta för sexualbrott och unga kvinnor som offer.
• Enligt en rapport från Brå (1996) våldtar invandrare från Nordafrika 23 gånger så ofta som svenskar. För invandrare från Irak var motsvarande överrepresentation 20.
• 36 procent av våldtäktsåtalen läggs ner. För andra brottstyper är motsvarande siffra 5 procent.
(Källa: Brå)

© Affes statistikblogg

Idag anmäls mer än fem gånger så många våldtäkter som i början av 1980-talet. (Klicka för större bild.)

Platsbristen och den ekonomiska belastningen gör att Sverige nu börjar bli ett skräckexempel och allra längst i sin kritik går Ungerns premiärminister Viktor Orbán, som hävdar att Sveriges attraktionskraft för unga män i tredje världen har lett till en invasion som riskerar att destabilisera hela Europa och hota kontinentens kristna kultur och nationella identiteter.

Orbán har även kallat Sverige för "Europas våldtäktsland nummer ett" – något som nu har fått den svenska staten att reagera.

– Det är extremt viktigt att vi tränger igenom ryktesspridningen med sann och korrekt fakta, säger Henrik Sehlin på myndigheten Svenska institutet, till Aftonbladet.

Detta och andra "rykten" om den svenska invandringen ska Svenska institutet motverka och de har även Sveriges ambassader utomlands till hjälp.

Enligt FN har dock Sverige inte bara flest våldtäkter i Europa, utan dessutom näst flest per capita i hela världen, efter det lilla afrikanska landet Lesotho. Och när den indiska kvinnoministern Maneka Ghandi i somras gästade Sverige och fick frågor om Indiens problem med våldtäkter, så påtalade hon att Sverige har större problem.

– Vi har fyra våldtäkter per 100 000 kvinnor, medan Sverige har mer än 130, sa hon till SVT.

Att övertyga omvärlden om den svenska modellens förträfflighet lär bli en tuff uppgift för den svenska staten eftersom "fördomarna" redan har fått fäste utomlands. Och inte bara bland politiska makthavare som Orbán, utan även bland makthavare på Europas nyhetsredaktioner.

– Sverige kan komma att förändras tills det är oigenkännligt. Jag vet att det gjorts med en god mening, men svenskarna har blivit slavar för humanismen, säger Anna Libak, utrikesredaktör för dagstidningen Berlingske, till Aftonbladet.

Libak menar att till och med den danska vänstern nu har tappat förtroendet för den blocköverskridande svenska invandringslinjen.

– Tidigare så var Sverige en förebild för den danska vänsterkanten men nu har man nått en punkt där även vänsterkanten erkänner att Sverige håller på att braka samman.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

36 åtalas för BLM-kravaller i Göteborg

Efter mediehyllade demonstrationen. Polisen har gått igenom 145 timmars filmmaterial.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.