Ny serievåldtäktsman jagas i Västerås

Publicerad 19 april 2012 kl 21.35

Inrikes.Två kvinnor har attackerats på samma motionsspår i Rönnbyskogen i centrala Västerås. Nu fruktar polisen att det rör sig om en serievåldtäktsman.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen beskrivs som kort, mörkhyad och i 25–40 årsåldern. Även om det utseendet knappast är unikt bland svenska våldtäktsmän så drar polisen ändå slutsatsen att det rör sig om samma gärningsman.

– – Signalementen stämmer överens. Nu vill vi ha hjälp från allmänheten om de vet mer om händelserna., säger Åsa Hedin, kommunikationschef hos polisen till Aftonbladet.

Den 28 mars attackerades en 22-årig kvinna vid cykel­banan i Rönnbyskogen. En person upptäckte händelsen och attacken fick avbrytas. Den 12 april attackerades en 39-årig kvinna som sprang i motionsspåret av mannen som försökte blockera henne. Hon lyckades dock springa därifrån.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Asylsexvåldet

Överföll Röda korset-kvinna i asylboendets källare. Afghanen hade just fått lära sig att respektera västerländska kvinnor.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Danska Sarah, 19, vägrar dejta turk – rasiststämplas i Sverige. "Jag är inte så mycket för utlänningar"0 Plus