Brexit
London.

Över hundratusen vill att London bryter sig ur Storbritannien

Publicerad 25 juni 2016 kl 16.31
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Mer än 140.000 människor har skrivit på ett upprop på change.org om att London borde bryta sig loss från Storbritannien och bli en egen stat.

Gilla artikeln på Facebook

Bakom uppropet står vänster­journalisten James O'Malley. O'Malley är inte minst känd för att kalla invandringskritiker, som reagerar på att bidragstagande invandrare från tredje världen har smartphones eller annan påkostad elektronik, för "idioter".

"Istället för att passiv-aggressivt rösta mot varandra i varje val, låt oss göra skilsmässan officiell och flytta in med våra vänner på kontinenten", skriver vänsterjournalisten i sitt upprop. Han uppmanar Londons borgmästare Sadiq Khan att utropa staden som självständig republik och ansöka om medlemskap i EU.

"Borgmästare Sadiq, skulle du inte hellre vilja vara president Sadiq?" skriver O'Malley.

Skottlands försteminister Nicola Sturgeon har efter folkomröstningen träffat Londonborgmästaren för överläggningar då de båda är varma EU-anhängare och ledare för en region respektive stad där EU-stödet är stort bland befolkningen. Sturgeon vill nu se en ny folkomröstning om skotsk självständighet.

Även om O'Malleys upprop är skämtsamt menat skildrar det de motsättningar och den splittring i frågan som finns i Storbritannien, inte bara mellan England och Skottland, utan även mellan storstad och landsbygd.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Skriker "Allahu akbar". Våldsamt på gatorna två dagar i rad.0 Plus

Vetenskap

Ryssland: Covid-19 kan göra män sterila. Hälsodepartementet slår larm.0 

Så uppstod de svenska stenblocksfälten. Upptäckten unik för de senaste 200 åren.0