FN:s migrationsavtal

Risk för inbördeskrig? – franska generaler varnar Macron: Du begår "förräderi mot nationen" genom att underteckna FN-avtalet

Publicerad 17 december 2018 kl 20.02

Utrikes. Frankrikes vänsterliberale president Emanuel Macron begår landsförräderi genom att underteckna FN-avtalet om migration. Det hävdar 13 företrädare för Frankrikes högsta militärledning i ett sensationellt öppet brev som har publicerats i landets alternativa medier.

Gilla artikeln på Facebook

I brevet, som har publicerats på högersajten Volontaires France, skriver 10 generaler, landets tidigare försvarsminister Charles Millon och två andra höga militära befälhavare att Macron genom att underteckna FN-avtalet nu ger fransmännen "ytterligare ett skäl" till att genomföra ett uppror. Detta eftersom medborgarna förnekas sin rätt att i demokratisk ordning besluta om sitt lands utveckling.

"Du skulle göra dig skyldig till att åsidosätta demokratin och begå ett förräderi mot nationen", konstaterar generalerna i sitt brev till Macron, där de varnar honom för att ratificera FN-avtalet i generalförsamlingen den 19 december.

Generalerna menar att den vänsterliberale politikern inte ensam har rätt att ge upp Frankrikes nationella suveränitet på det sätt som avtalet med FN innebär.

"Du kan inte avsäga oss vår nationella suveränitet utan offentlig debatt, i ett läge där 80 procent av den franska befolkningen anser att det är nödvändigt att stoppa eller drastiskt minska invandringen", skriver generalerna vidare, och konstaterar att undertecknandet kommer att leda till att fransmän i praktiken blir av med sitt etniska hemland.

Brevet har tystats ned i fransk media, men enligt den Parisbaserade dagstidningen L Opinion överväger myndigheterna nu att vidta åtgärder mot generalerna. En företrädare för generalstaben anser att uttalandena i det öppna brevet är "oacceptabla".

FN-avtalet om migration godkändes i Marrakesh den 10 till 11 december av flera FN-länder, däribland Sverige och Frankrike. Den slutgiltiga ratificeringsrösten sker den 19 december vid FN:s generalförsamling.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Rikspolischefen: Sverige "fylls på" med kriminella

Går snabbare än vad polisen hinner låsa in. "Det är väldigt stor påfyllning av ungdomar hela tiden".0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.