Foto: Socialdemokrater/Flickr

Rödgröna bakom avtal med Saudiarabien

Publicerad 7 mars 2012 kl 06.58

Kulturnyheter.Det var regeringen Persson som med stöd av Vänsterpartiet och Miljöpartiet tecknade avtalet om vapenleveranser till Saudiarabien 2005.

Gilla artikeln på Facebook

Kritiken mot regeringen från Miljöpartiet och Vänsterpartiet har varit hård i veckan, sedan det visat sig att Sverige har hjälpt diktaturen Saudiarabien att bygga upp en kontroversiell vapenfabrik. Men ingen av de två vänsterliberala partierna hade några som helst synpunkter när det ursprungliga avtalet med Saudiarabien ingicks av S-regeringen år 2005.

"När regeringsskiftet kom 2006 ärvde den nya regeringen avtalet. En möjlighet till uppsägning fanns 2010, men enighet om en sådan uppnåddes aldrig. Detta måste beklagas. Nästa tillfälle ges först år 2015", skriver Allan Widman, riksdagsledamot (FP) och ledamot av Försvarsutskottet på DN Debatt.


Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven: "Trumps tid är nu äntligen över"

Hyllar Biden och fördömer föregångaren. Trump spred "hat och hot", enligt svenske statsministern.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.