Nya annonser från Svenska Spel, "Världens svenskaste spelbolag".

Så lanseras Svenska Spel som "världens svenskaste"

Publicerad 14 november 2018 kl 14.39

Media. Med hjälp av afrikanska modeller och skådespelare lanserar statliga Svenska Spel en ny reklamkampanj med slagordet "Världens svenskaste spelbolag". Kampanjen, som startar den här veckan, ska möta den nya konkurrensen från spelbolagen som opererat från Malta.

Gilla artikeln på Facebook

Från årsskiftet sker en stor förändring av den svenska spelmarknaden med en ny spellagstiftning som bland annat innebär att även utländska spelbolag kan söka licens för att erbjuda spel i Sverige. De privata spelbolagen kommer också att tillåtas annonsera på TV4, Facebook och Google.

Svenska Spel förbereder sig på att möta konkurrensen genom att lansera en ny varumärkeskampanj med slagordet "Världens svenskaste spelbolag”.

"Tar samhällsansvar"
– Nu när vi äntligen får konkurrera på lika villkor på spelmarknaden så vill vi tydliggöra att vi skiljer oss från många andra spelbolag. Vi är hela svenska folkets spelbolag, och det innebär till exempel att hela vinsten går tillbaka till staten och gör nytta för samhället, på så sätt tar vi samhällsansvar, påstår Joakim Mörnefält, kommunikations- och hållbarhetsdirektör Svenska Spel, i ett pressmeddelande.

Det nya konceptet ”Världens svenskaste spelbolag” ska ta fasta på att Svenska Spel "bedriver sin verksamhet på ett helt unikt sätt där det statliga ägandet, samhällsansvaret och närheten till idrottsrörelsen är några av grundpelarna".

– Svenska Spel är Sveriges äldsta spelbolag och har gjort spelandet till ett folknöje genom att erbjuda spel för alla. Med konceptet ”Världens svenskaste spelbolag” vill vi lyfta det svenska sättet att driva spelbolag på, det vill säga schyst, pålitligt och äkta – varvat med en portion humor och glimt i ögat. I konceptet vill vi också visa att vi är ett omtänksamt och inkluderande spelbolag. Alla är välkomna och vi har något för alla, säger Anna Fohlin, marknadschef koncernvarumärket Svenska Spel.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Sarkozy på ställs inför rätta för korruption

Fick avslag på sin sista överklagan. Blir första franska presidenten att ställas inför skranket.0 

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.