Foto: Privat

SDU-medlem misshandlades av invandrar­gäng

Publicerad 28 november 2012 kl 00.37

Inrikes.Natten till i söndags misshandlades en medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU i Karlskrona i Blekinge. Enligt den misshandlade killen hade de som misshandlade honom invandrarbakgrund.

Gilla artikeln på Facebook

"Knytnävsslag riktades mot ansiktet och flera revben knäcktes" uppger SDU i ett pressmeddelande. Misshandeln fortsatte medan den utsatte killen låg ned på marken då flera sparkar riktades mot honom samtidigt som gänget skrek "jävla sverigedemokrat".

- Han är väldigt trött och försöker vila nu, berättar SDU:s förbundsordförande Gustav Kasselstrand för Fria Tider när vi frågar hur det är med den drabbade killen.

- Det var flera stycken och troligen endast invandrare, ingen som han kände igen.

I ett offentligt uttalande formulerar sig Kasselstrand på följande sätt apropå misshandeln.

- I vårt Sverige är det ungdomars rätt att engagera sig för vilken politik de vill utan att behöva drabbas av hot eller våld och det är regeringens skyldighet att kraftfullt ta avstånd från, och sätta in insatser mot, det våld som ungdomar utsätts för på grund av sin politiska övertygelse. I tidigare uttalanden i Riksdagen har justitieminister Beatrice Ask nonchalerat det våld som unga sverigedemokrater utsätts för. Ytterst är den här utvecklingen ett hot mot vårt fria och demokratiska samhälle. Allt politiskt motiverat våld är fullständigt oacceptabelt oavsett vem det riktas mot.

SDU har sedan tidigare startat en solidaritetsfond som täcker självrisken för de medlemmar som drabbas av politiskt våld samt bekostar uppmuntrande gåvor till dem.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Indoeuropeiska myter bekräftas i ny DNA-studie. Unga krigare från jamnakulturen gifte sig med jordbrukande kvinnor.0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Luktsinnet är vårt snabbaste varningssystem. Människor reagerar blixtsnabbt och instinktivt på negativa lukter.0 

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0