Foto: Privat

SDU-medlem misshandlades av invandrar­gäng

Publicerad 28 november 2012 kl 00.37

Inrikes.Natten till i söndags misshandlades en medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU i Karlskrona i Blekinge. Enligt den misshandlade killen hade de som misshandlade honom invandrarbakgrund.

Gilla artikeln på Facebook

"Knytnävsslag riktades mot ansiktet och flera revben knäcktes" uppger SDU i ett pressmeddelande. Misshandeln fortsatte medan den utsatte killen låg ned på marken då flera sparkar riktades mot honom samtidigt som gänget skrek "jävla sverigedemokrat".

- Han är väldigt trött och försöker vila nu, berättar SDU:s förbundsordförande Gustav Kasselstrand för Fria Tider när vi frågar hur det är med den drabbade killen.

- Det var flera stycken och troligen endast invandrare, ingen som han kände igen.

I ett offentligt uttalande formulerar sig Kasselstrand på följande sätt apropå misshandeln.

- I vårt Sverige är det ungdomars rätt att engagera sig för vilken politik de vill utan att behöva drabbas av hot eller våld och det är regeringens skyldighet att kraftfullt ta avstånd från, och sätta in insatser mot, det våld som ungdomar utsätts för på grund av sin politiska övertygelse. I tidigare uttalanden i Riksdagen har justitieminister Beatrice Ask nonchalerat det våld som unga sverigedemokrater utsätts för. Ytterst är den här utvecklingen ett hot mot vårt fria och demokratiska samhälle. Allt politiskt motiverat våld är fullständigt oacceptabelt oavsett vem det riktas mot.

SDU har sedan tidigare startat en solidaritetsfond som täcker självrisken för de medlemmar som drabbas av politiskt våld samt bekostar uppmuntrande gåvor till dem.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Domaren Karin Lilja döms för anstiftan till mord på advokat

Gav 17-åriga pojkar uppdrag att döda. Nu döms den tidigare domaren vid Stockholms tingsrätt och Svea hovrätt till 14 års fängelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0