Huskollapsen i Miami
Endast en betongplatta återstår där Champlain Towers South en gång stod.

Sökarbetet vid huskollapsen i Miami avslutat

Publicerad 24 juli 2021 kl 09.11

Utrikes. Sökarbetet vid kollapsade Champlain Towers South i Surfside i Miami avslutades formellt under fredagen. Det rapporterar Associated Press.

Gilla artikeln på Facebook

Det har idag gått en månad sedan den ödesdigra natten då bostadskomplexet oväntat delvis kollapsade. Hela byggnaden har sedan dess rivits ned till sin grunden och alla rasmassor fraktats bort. Kvar återstår endast en betongplatta.

97 människor har konstaterats döda i rasmassorna och inga fler överlevare har påträffats sedan de första timmarna efter kollapsen. En person, 54-åriga Estelle Hedaya, saknas fortfarande. Polisen har inte kommenterat om de har mänskliga kvarlevor som inte kunnat identifieras, eller om letandet efter henne fortsätter.

Champlain Towers South-kollapsen är den dödligaste olyckan vållad av att en konstruktion rasar sedan Hyatt Regency Hotel-raset i Kansas City 1981. Då omkom 114 människor och 216 skadades när ett antal inomhusbroar i ett hotell rasade. Orsaken till raset var att byggentreprenören inte byggt broarna på det sätt ingenjörerna ursprungligen angett i sina ritningar eftersom det ansågs för krångligt.

Orsaken till huskollapsen i Miami är ännu inte klarlagd, men en bidragande faktor som pekats ut är att ett antal inspektioner av byggnaden, där byggingenjörer pekat ut allvarliga brister, ignorerats. De reparationer inspektörerna uppmanat ägarna att göra har ansetts allt för dyra att genomföra.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.