Nya Metro
Nyheter Idag intervjuade Metros nye ägare Mats Qviberg. Nu hoppar kolumnist av.

Starka reaktioner på Qviberg-intervjun: Metro-kolumnist hoppar av

Publicerad 13 maj 2017 kl 12.28

Media. Nyheter Idags intervju med Metros nye ägare, finansmannen Mats Qviberg, väcker starka reaktioner från en del håll. I intervjun säger Qviberg bland annat att han kan tänka sig att samarbete med så kallade alternativmedia. Advokaten Viktor Banke, som varit kolumnist på Metro, meddelar nu att han lämnar tidningen. Samtidigt uppmanar Aftonbladets Anders Lindberg alla att sluta länka till "Fria tider och annan hatmedia". Fria Tider har sökt Viktor Banke, men han vill inte kommentera sitt avhopp.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med Nyheter Idag på fredagen som Mats Qviberg säger att Metro under hans ledning ska bli mindre politiskt korrekt i framtiden och även kan tänka sig att inleda samarbeten med så kallade alternativa medier.

Qviberg uttalar sig också mindre smickrande om Metros egna journalister.

I augusti 2014 påstod Metros "Viralgranskaren" att alla "experter" är "eniga" om att det inte finns några kriminella ligor bakom tiggeriet i Sverige. Om den journalisten säger Mats Qviberg:

– Det där är en typisk stalinist som vi borde bli av med, som skriver en sådan artikel mot bättre vetande.

Mats Qviberg menar också att Dagens Nyheter är "så politiskt korrekta så man svimmar".

Nu kommer starka reaktioner på intervjun från vissa håll.

Advokaten Viktor Banke, som arbetar på Advokatbyrån Thomas Bodström, säger att han avgår som kolumnist på Metro efter att läst artikeln i Nyheter Idag.

"Efter att ha läst intervjun i Nyheter Idag med de nya ägarna Qviberg och Ager-Hanssen, har jag meddelat Metro att jag slutar som kolumnist", skriver han på Twitter på lördagsmorgonen.

"Heder åt dig!", svarar den kontroversielle författaren Henrik Arnstad.

Även Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg har reagerat på intervjun, och uppmanar nu alla sina följare på Twitter att sluta länka till "Fria tider och annan hatmedia".

"Hörni! Sluta länka till Fria tider och annan hatmedia om Qviberg. Det är så han vill bli uppfattad. Ni marknadsför honom just nu", twittrar Anders Lindberg på lördagen.

En kvinna på Twitter går så långt att hon hävdar att intervjun med Mats Qviberg är bland det läskigaste hon läst, och släpper hashtaggen #hejdåmetro.

"Och jag slutar nu läsa @TidningenMetro. Intervjun med Mats Qviberg i @nyheteridag är något av det äckligaste jag läst. #hejdåmetro."

Fria Tider ringde upp Viktor Banke och frågade om han vill kommentera sitt avhopp på Metro.

– Nej, men tack för att ni ringde, säger han till Fria Tider innan han lägger på luren.


Ekonominyheter

Konkurs inget hinder under coronayran. Aktien dubblades i värde efter konkursutbrottet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.