Eliassons julsemester

Stefan Sauk: Eliasson måste ha hållhake på S-ledningen

Scrolla ned för video

Publicerad 4 januari 2021 kl 10.37

Inrikes. I en Facebook-video som får stor spridning på Facebook kommenterar skådespelaren Stefan Sauk den senaste skandalen kring den S-märkte toppbyråkraten Dan Eliasson.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag vet inte hur många gånger man har sagt, vad är det med den här människan Dan Eliasson? Han hoppar från den ena gräddbakelsen till den andra. Han måste ha någon hållhake på sina partikollegor i den absoluta toppen som gör att de inte kan sätta honom där han egentligen hör hemma: någon annanstans än på en chefsposition inom statsförvaltningen.

Dan Eliasson har i åratal växlats runt som chef för olika myndigheter – Migrationsverket, Försäkringskassan, Polismyndigheten – trots upprepade skandaler och utbrett missnöje bland medarbetarna.

Han är nu åter i blåsväder efter att ha ertappats med att ha flugit på julsemester till Kanarieöarna – samtidigt som den myndighet han nu är generaldirektör för, MSB, starkt avråder från sådana onödiga resor.

Eliasson försvarar sig samtidigt med att julresan till semesterparadiset var "nödvändig" eftersom han har en dotter som vistas där.

– Ja, men det är ju ingen annan av oss andra som har barn heller, eller hur? säger Stefan Sauk sarkastiskt i videon.

– Om det är nödvändigt för dig så är det nödvändigt för oss andra också. Varför skulle du vara annorlunda? Jag förstår inte, fortsätter skådespelaren.

Sauk anser att Dan Eliassons resa är ett "så grundläggande ledarskapsklavertramp" att man knappt kan finna ord.

– Det är som en kompanichef som kräver av sitt manskap att de ska gå i takt, men själv skiter han i det, eller klarar kanske inte ens av det. Det är så urbota korkat.

Han riktar sig också till de S-ministrar som ertappats med att vara ute och julhandla medan befolkningen uppmanas att stanna hemma.

– Ni har krävt av oss att vi ska ställa in. Inga onödiga resor. Vi ska hålla i och hålla ut. Men ni då? Lever ni som ni lär? säger Stefan Sauk.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

Willgert: "Kan ha politiska motiv". Storbankerna stänger dörren för ännu en alternativmedia.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0