Bombterrorn

Tre frihetsberövade för Landvetterbombning

Publicerad 27 november 2019 kl 18.33

Inrikes. Tre personer har frihetsberövats misstänka för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse i samband med bilbombningen i Landvetter tidigare i november.

Gilla artikeln på Facebook

– Sedan tidigare sitter en person häktad och nu har ytterligare två personer anhållits misstänkta för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse, säger Urban Svahn, spaningschef grova brott, till SVT Nyheter Väst.

Det var den 1 november som en sprängning skedde på en parkeringsplats i ett bostadsområde i Landvetter. Ingen person skadades vid händelsen, men flera bilar fattade eld.

Fallet har enligt polisen kopplingar till södra Sverige och inom ramen för den nationella särskilda händelsen Rimfrost har polisregionerna syd och väst arbetat gemensamt i ärendet. Bland annat har man genomfört en rad husrannsakningar och samarbetet har nu resulterat i att tre personer sitter frihetsberövade misstänkta för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

– Förundersökningen fortsätter och det kan bli fler husrannsakningar och gripande framöver, säger Urban Svahn på polisens hemsida.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0