Trump förkastar globalismen: "Jag är nationalist"

Publicerad 23 oktober 2018 kl 13.23

Utrikes. USA:s president Donald Trump har redan tidigare sagt att han avfärdar globalismen och omfamnar patriotism. Nu säger han rakt ut att han är "nationalist", samtidigt som han kallar vänstern för "makthungriga globalister".

Gilla artikeln på Facebook

Det går bra för USA och Donald Trump just nu. Med den lägsta arbetslösheten på 49 år har Trump blivit mer populär än förre presidenten Barack Obama.

Under ett kampanjmöte i Texas på måndagen förklarade den amerikanska presidenten sig själv som nationalist, samtidigt som han återigen förkastade globalismen.

– Under republikanskt ledarskap har Amerika blivit en vinnare igen. Amerika är respekterat igen, eftersom vi sätter vårt land först, sade Trump till en triumferande publik.

– Vi sätter Amerika först, och det har inte hänt på många decennier. Vi har tand om oss själva för en gångs skull, fortsatte han.

Över 100.000 människor hade anmält sig för att delta när Donald Trump i måndags besökte Houston i Texas för att visa sitt stöd för senator Ted Cruz inför mellanårsvalet.

Det fanns dock bara plats för 18.000 åhörare inne på arenan, och många valde enligt Breitbart att tälta utanför under natten för att säkra sina platser.

Under sitt tal drog Trump hem jubel och rungande applåder när han gick till attack mot så kallade globalister.

– Radikala demokrater vill vrida tillbaka klockan till när världen styrdes av korrupta, makthungriga globalister, förklarade han.

Publiken brast ut i burop när globalisterna kom på tal. Trump fortsatte:

– Ni vet vad en globalist är, va? En globalist är en person som vill att det ska gå bra för hela världen men som ärligt talat inte bryr sig om vårt land så mycket. Så kan vi inte ha det.

Presidenten proklamerade sedan att han själv är nationalist.

– Det finns ett ord som har blivit lite gammalmodigt: Nationalist. De vill inte att vi ska använda det ordet, men vet ni vad. Jag är nationalist, sade Trump.

– Självklart. Inget fel med det. Använd det ordet!, fortsatte presidenten till publikens jubel.

I en kommentar till den invandrarkaravan från Centralamerika som är på väg mot USA förklarade Trump under ett pressmöte i Vita huset att USA måste sluta leka världspolis och ta hand om sina egna medborgare istället.

– Vi har försökt att göra om världen och vara världspoliser. Nu är det dags att återuppbygga USA och styra USA istället. För en gångs skull ska vi fokusera på vårt eget land, sade han.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.