USA-valet

Trump lovade utreda Hillary för korruption

Publicerad 10 oktober 2016 kl 08.44

Utrikes. Nattens debatt mellan presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump blev betydligt tuffare än den inledande debatten – och betydligt hårdare än vad många väntat sig. Trump sade bland annat att Hillary skulle ha suttit i fängelse om han var president.

Gilla artikeln på Facebook

Donald Trump anklagade bland annat Hillary Clinton för brott i samband med hanteringen av amerikanska UD:s sekretessbelagda mejl, och lovade att tillsätta en särskild åklagare som skulle jobba bara med att utreda dessa brott och de korruptionsankagelser som riktas mot Clinton, men som FBI inte inlett något åtal för under Barack Obamas tid i vita huset.

– Jag visste inte att jag skulle säga det här, och jag hatar att säga det. Men om jag blir president kommer jag att instruera justitieministern att tillsätta en särskild åklagare för att titta på det här. Det har aldrig varit så här mycket lögner tidigare. Det har aldrig förekommit något liknande. Vi kommer att ha en särskild åklagare, sa Trump.

Hillary replikerade med att hon var väldigt tacksam att det "inte är någon med Donald Trumps temperament som leder vårt rättsväsende". Något som Trump hade förståelse för.

– I så fall skulle du sitta i fängelse, sade han till rungande jubel från publiken.

Hillary Clinton utreds redan av åklagare för korruptionsbrott i samband med Clinton Foundation, där bland annat de svenska företagen Eriksson och Lundin Oil ska ha köpt amerikansk utrikespolitik i utbyte mot donationer till Clinton-familjens stiftelse.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.