Pressbild: Poltech

Tullen jagar inte illegala vapen

Publicerad 6 januari 2012 kl 07.32

Inrikes.Tullen prioriterar inte jakten på illegala vapen, utan koncentrerar sig stället på att hitta alkohol, droger och cigaretter. Allt i enlighet med ett färskt regeringsdirektiv.

Gilla artikeln på Facebook

Malmöpolisen ser tillgången på insmugglade vapen som bidragande till dödsskjutningarna i staden. Men på Tullverket har man viktigare saker att göra än att försöka stoppa införseln av illegala vapen. Så ser nämligen direktiven från Stockholm ut.

I regeringens beslut om tullens verksamhet för 2012 nämns narkotika, alkohol, cigaretter och att bekämpa ekonomisk brottslighet som viktiga prioriteringar för att begränsa organiserad brottslighet. Men illegala vapen nämns över huvud taget inte i skrivelsen, enligt SvD.

– Vi i Skåne, som säkert är en stor inkörsport när det gäller illegala vapen, blir extra utsatta. Vi har länge efterfrågat bättre lagstiftning, både när det gäller införsel och på andra områden, säger Lars Förstell, informationsdirektör på Skånepolisen, till SvD.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.