Pressbild: Poltech

Tullen jagar inte illegala vapen

Publicerad 6 januari 2012 kl 07.32

Inrikes.Tullen prioriterar inte jakten på illegala vapen, utan koncentrerar sig stället på att hitta alkohol, droger och cigaretter. Allt i enlighet med ett färskt regeringsdirektiv.

Gilla artikeln på Facebook

Malmöpolisen ser tillgången på insmugglade vapen som bidragande till dödsskjutningarna i staden. Men på Tullverket har man viktigare saker att göra än att försöka stoppa införseln av illegala vapen. Så ser nämligen direktiven från Stockholm ut.

I regeringens beslut om tullens verksamhet för 2012 nämns narkotika, alkohol, cigaretter och att bekämpa ekonomisk brottslighet som viktiga prioriteringar för att begränsa organiserad brottslighet. Men illegala vapen nämns över huvud taget inte i skrivelsen, enligt SvD.

– Vi i Skåne, som säkert är en stor inkörsport när det gäller illegala vapen, blir extra utsatta. Vi har länge efterfrågat bättre lagstiftning, både när det gäller införsel och på andra områden, säger Lars Förstell, informationsdirektör på Skånepolisen, till SvD.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.