Pressbild: Poltech

Tullen jagar inte illegala vapen

Publicerad 6 januari 2012 kl 07.32

Inrikes.Tullen prioriterar inte jakten på illegala vapen, utan koncentrerar sig stället på att hitta alkohol, droger och cigaretter. Allt i enlighet med ett färskt regeringsdirektiv.

Gilla artikeln på Facebook

Malmöpolisen ser tillgången på insmugglade vapen som bidragande till dödsskjutningarna i staden. Men på Tullverket har man viktigare saker att göra än att försöka stoppa införseln av illegala vapen. Så ser nämligen direktiven från Stockholm ut.

I regeringens beslut om tullens verksamhet för 2012 nämns narkotika, alkohol, cigaretter och att bekämpa ekonomisk brottslighet som viktiga prioriteringar för att begränsa organiserad brottslighet. Men illegala vapen nämns över huvud taget inte i skrivelsen, enligt SvD.

– Vi i Skåne, som säkert är en stor inkörsport när det gäller illegala vapen, blir extra utsatta. Vi har länge efterfrågat bättre lagstiftning, både när det gäller införsel och på andra områden, säger Lars Förstell, informationsdirektör på Skånepolisen, till SvD.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.