Asylkaoset

Tysk familj försöker få asyl i Ryssland

Publicerad 11 augusti 2016 kl 23.28
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Familjen Griesbach från Tyskland försöker desperat få asyl i Ryssland – men de ryska myndigheterna vill skicka tillbaka dem till Tyskland, skriver Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Nyårsafton 2015. Tusentals asylsökare från tredje världen våldtar och sexofredar över tusen kvinnor i Köln och ett flertal andra tyska städer. Flera kvinnor blir nedknuffade på marken och våldtagna mitt i centrum, trots att polis är på platsen.

Samma dag anländer den tyska familjen Griesbach till Moskva efter att ha kört 225 mil i vintervädret. Det är Carola, 51, och hennes man Andre, 45, deras två döttrar Dominique och Julia samt döttrarnas sammanlagt fyra barn. Alla åtta har trängt ihop sig i familjens röda folkvagnsbuss för att bila till den ryska huvudstaden.

De lämnade Tyskland i all hast, enligt egen utsago bland annat på grund av alla de invandrare som vällt in i landet på kort tid. Familjen anser även att Tyskland är "moraliskt korrupt", att barn sexualiseras i Västvärlden och refererar till Angela Merkel som "diktator".

– De bjuder in alla invandrare så de kan skapa problem i landet och starta det krig regeringen vill ha, säger André.

– Vi känner inte att Tyskland är tryggt för oss eller för att uppfostra våra barn i.

Vill inte tillbaka
Den tyska familjen skaffade bara ett turistvisum och sökte därefter asyl så snart de kom fram. Och nu vill de inte tillbaka till sitt gamla hemland.

– Vi hoppas verkligen att vi kan stanna. Vi är verkligt fria här, säger André.

Han säger att han tycker det är "mycket bättre i Ryssland" för att ryssarna bryr sig om sina familjer i första hand.

De ryska myndigheterna vill däremot inte ta emot de tyska flyktingarna då Tyskland anses vara ett tryggt land. Familjen har fått avslag på sin asylansökan men bor kvar i landet illegalt utanför Moskva.

Vill få jobb
Familjen säger att de kommit till Ryssland för att jobba, inte leva på bidrag. Ingen av dem kan ryska särskilt bra och Carola har valt "Livets skola" under "utbildning" på Facebook.

– Det har varit ganska många som erbjudit mig jobb. Som jordbrukare eller byggarbetare. Jag byggde mitt eget hus i Tyskland, säger André.

Men ingen av dem har arbetstillstånd i Ryssland och nu börjar reskassan ta slut. De säger emellertid att de får hjälp från lokalbefolkningen.

På Facebook hånas den tyska familjen för att de flytt Tyskland för att bosätta sig i Ryssland.

"Alltså ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta åt dig eller gråta för barnens skull", skriver en man. En annan man liknar, sarkastiskt, den tyska familjens situation med de asylsökare som kommer till Europa:

"De är sociala parasiter och asylbedragare. De flydde genom åtskilliga säkra länder, bekvämt med sin bil. De tog sig in i landet illegalt dessutom", skriver han och frågar sig om tyskarna är villiga att integreras och lära sig den rysk-ortodoxa kulturen.

En kvinna önskar istället den tyska familjen lycka till i sitt nya land. "Jag är glad för din familj. Vi önskar er lycka till i dag. Det kommer att bli bra", skriver hon.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Luktsinnet är vårt snabbaste varningssystem. Människor reagerar blixtsnabbt och instinktivt på negativa lukter.0 

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0