Arkivbild.

Gäng "löpte amok" i Borås – satte eld på pizzeria och frisörsalong

Publicerad 14 juni 2019 kl 10.32

Inrikes. Ett gäng "löpte amok" i utanförskapsområdet Hässleholmen i Borås under natten. De satte bland annat eld på en pizzeria och en frisörsalong. Hela torget fick spärras av och även andra butiker och lokaler har skadats av branden.

Gilla artikeln på Facebook

Det var klockan 00.43 i natt som polisen larmades till Hässle Torg i Borås med anledning av att kringboende hört glaskross och uppfattat rökutveckling från platsen.

Ett så kallat "mindre gäng" hade där satt eld på en pizzeria och en frisörsalong.

"Ett mindre gäng skall ha löpt amok på platsen och flera bränder skall ha anlagts", skriver polisen i sin händelserapport.

Hela Hässle Torg fick spärras av under tiden som räddningstjänsten jobbade med släckningsarbetet. Pizzerian ska ha blivit helt utbränd, men även butiker och lokaler i anslutning har skadats av branden.

Enligt Aftonbladet fick ett kafé, en butik, ett bibliotek, en frisörsalong och en ungdomsgård stora skador av branden.

Borås Tidning skriver att polisen initialt fick uppgifter om att en handgranat hade kastats in i butikerna. Nationella bombskyddet, som kallades till platsen, har dock ännu inte hittat spår av sprängmedel.

– Vi får till oss att räddningstjänsten störs av ungdomar på plats. Då var branden fullt utvecklad och spred sig snabbt, detta blev till viss del svårt att släcka på grund av störningarna, säger polisen till BT.

Händelsen rubriceras som mordbrand men polisen påpekar att fler rubriceringar kan tillkomma. Ingen är i nuläget gripen.

Hässleholmen i Borås är ett av Sveriges värsta "utanförskapsområden".


Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0