Den dömde pappan.

Våldtog sin dotter "en gång i veckan" – får stanna i Sverige

Publicerad 28 juli 2019 kl 14.07

Inrikes. Efter att flickan berättat för skolsköterskan om att hennes eritreanska pappa misshandlat henne växte flickans mod. Några dagar senare berättade hon om att pappan även utsatt henne för sexuella övergrepp i deras hem. DNA-bevis, skolsköterskans och flickans vittnesmål fick pappan fälld. Straffet blev fängelsestraff och skadestånd. Hovrätten höjde straffet, men eritreanen slipper utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Mellan den 23 och 28 januari 2019 i Jönköpings län blev en 15-årig flicka våldtagen av eritreanen, som är född född 1974, i en bostad. Några månader tidigare har flickan utsatts för misshandel.

Det fanns bland annat spår av pappans spermier i hennes säng, skrev Sveriges Radio.

En tisdag i januari 2019 var flickan på rutinmässiga hälsosamtal hos skolsköterskan. Hon berättade att hon blir misshandlad av sin pappa, vilket ledde till att skolsköterskan gjorde en anmälan till socialtjänsten. Enligt anmälan står att flickan fått örfilar och blivit slagen med skärp. Brotten ska ha begåtts mellan den 23 augusti och 20 september 2018.

Efter att flickan berättat om det misshandel hon utsatts för fick hon högt förtroende för skolsköterskan. Hon valde, några dagar senare, till slut att berätta om att pappan har samlag med henne. När flickan träffade personal, från Socialtjänsten, berättade hon om att de sexuella övergreppen skett ungefär en gång i veckan, sedan hon var 15 år gammal. Socialförvaltningens anteckningar innehåller uppgifter om att flickan inte ville göra någon polisanmälan.

I slutet av januari 2019 gjorde polisene en husrannsakan i familjens bostad. Lakan från flickans säng togs i beslag och visade sig ha "besudlingar" på sig. Nationellt forensiskt centrum kom fram till att resultatet "grad fyra plus" starkt bevisar att sperman kommer från pappan.

Allmänna handlingar visar att mannen är medborgare i Eritrea.

Den 17 april 2019 meddelade Jönköpings tingsrätt domen. Pappan döms för våldtäkt mot barn och misshandel. Straffet blev två års fängelse och att han skulle betala 120.000 kronor i skadestånd till flickan.

Hovrätten skärper straffet

Den 18 juni 2019 meddelade Göta hovrätt domen. Fängelsestraffet höjs till två år och nio månader. Även skadeståndet höjs till 145.000 kronor.

Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.


Brottsvåg på badhusen

Helgbesöket på badet blev en mardröm. Män från Mellanöstern sexofredade Ann-Sofie, hennes fjortonåriga styvdotter och elvaåriga systerdotter.0 Plus

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.