Över 100 personrån i centrala Göteborg

Publicerad 28 september 2019 kl 14.07

Inrikes. Under fredagskvällen skedde ytterligare allvarliga personrån mot unga i Göteborg. Under sommaren ska det ha skett över 100 rån i centrala Göteborg.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 22-tiden på fredagen som polisen larmades om att tre yngre killar blivit rånade av sex personer på Odinsgatan i Göteborg.

Offren blev med sina telefoner och en jacka. Rånarna hoppade sedan in i två bilar och körde från platsen.

Polisen hjälpte ungdomarna hem till sina föräldrar och en anmälan upprättades.

I somras sade Volvo Cars vd Håkan Samuelsson att det är svårt värva kompetens från andra länder på grund av brottsligheten i Göteborg.

Nu framkommer det att skedde över 100 personrån i centrala Göteborg under sommaren, enligt GT.

Bara på en dag i slutet av augusti, under loppet av några timmar, rånades sju personer på Korsgatan, Avenyn, Vasastan och i Slottsskogen, skriver tidningen.

– Personrån är ett fruktansvärt brott egentligen, som vi har alldeles för många av i Göteborg. De som råkar ut för det tappar sin trygghet och mår dåligt långt efter rånet ägt rum, säger Anders Börjesson, biträdande polisområdeschef i Storgöteborg, till GT.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0