Wallstreetbets

Wallstreetbets stoppar silverhajp

Publicerad 1 februari 2021 kl 21.56

Ekonomi. Reddit-forumet Wallstreetbets administratörer har raderat de diskussionstrådar som föreslog investering i silver, och användarna tycks nu ha övergett tanken på en "short squeeze" av silvermarknaden. Bakgrunden är bland annat att GameStop-blankaren Citadel – den kanske mest hatade hedgefonden på forumet – visade sig sitta på stora innehav i silver.

Gilla artikeln på Facebook

Priset på silver steg med 11 procent under måndagen och ligger fortfarande kvar över 29 dollar, sedan en rad etablerade medier rapporterat att användare på Reddit-forumet Wallstreetbets diskuterat att genomföra en short squeeze även på silvermarknaden.

Men eftersom många användare hade intagit långa positioner i GameStop (GME) väckte initiativet vrede, och ganska snart började forumets moderatorer radera inlägg som föreslog investering i silver.

Den grå metallen fortsatte dock att öka i pris och handlades som mest runt 30 dollar, efter att flera mainstream-medier fortsatt att rapportera om det numera censurerade initiativet på Wallstreetbets. Men den "short squeeze" som föreslogs i den nu raderade forumtråden – som skulle kräva att horder av småsparare köper silverkontrakt och låter dem förfalla till fysisk leverans – ser alltså inte ut att bli av.

Efter att inläggen censurerats hörde flera unga småsparare som köpt GME-aktier av sig till Fria Tider och andra medier och krävde att artiklarna om den raderade forumtråden skulle raderas eftersom de var "fake news". Många antog också att silver-initiativet var ett sätt för GME-blankaren Citadel, en hedgefond som äger stora poster silver, att försöka använda Wallstreetbets för att vinna tillbaka en del av sina förluster, rapporterar Bloomberg.


Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.