Youtube "utreder" ännu en konservativ profil

Publicerad 2 juni 2019 kl 20.17

Utrikes. Steven Crowder är den senaste i raden av konservativa profiler som hotas med avstängning från Youtube. Detta efter att han anklagats för trakasserier av en homosexuell vänsterjournalist, rapporterar The Hill.

Gilla artikeln på Facebook

Komikern och programledaren Steven Crowder har nästan fyra miljoner följare på Youtube och de videoklipp han lägger upp är mycket populära.

Men nu meddelar Youtube att man kommer att "utreda" Crowder. Detta efter att en journalist på vänstersajten Vox uppmanat sina Twitter-följare att "flagga" Crowders filmer.

Carlos Maza skriver på Twitter att Steven Crowder vid upprepade tillfällen har trakasserat honom genom att fälla nedsättande kommentarer om honom i sitt program.

"Jag har kallats ankarbarn, läspande fikus, mexikan etc. Dessa videor får miljontals visningar på Youtube. Varje gång de publiceras vaknar jag upp till en vägg av homofobiska/rasistiska påhopp på Instagram och Twitter", skriver Maza.

Steven Crowder säger i ett klipp att det är Vox, med Carlos Maza i spetsen, som har inlett en kampanj för att få bort honom från Youtube genom att massanmäla hans filmer.

– Jag hoppas verkligen att Youtube inte viker ned sig för ett storföretag som omsätter hundratals miljoner dollar och har en lång historia av att förespråka företagscensur.


Nyheter från förstasidan

Pedofilskandal i Pride – chef groomade 14-åring

SvD låtsades vara pojke. Ett några minuter "väller" det in sexinviter.0 

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0