Covid-19 i Sverige
Anders Tegnell under dagens presskonferens.

135 nya smittfall i Sverige

Publicerad 11 mars 2020 kl 14.44

Inrikes. Det finns nu 461 bekräftade fall av coronasmittade personer i Sverige, uppgav Folkhälsomyndigheten på en presskonferens på onsdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Antalet smittade har därmed ökat med 135 sedan tisdagen, då Folkhälsomyndigheten i sin dagliga uppdatering klockan 14 angav att 326 personer i Sverige hade påvisats smittade av viruset.

Hittills idag har region Skåne rapporterat flest nya fall – 35. I Västra Götaland rör det sig om 37 nya smittade och i Stockholm har det tillkommit 26 fall.

På presskonferensen på onsdagen deltog den kontroversielle statsepidemiologen Anders Tegnell. Han berättade bland annat att Folkhälsomyndigheten inte har rekommenderat regeringen att stoppa stora evenemang – en åtgärd som vidtagits i en rad andra EU-länder.

– Vi håller just idag, under dagen, på att hålla en dialog med regeringen om större evenemang och hur man ska se på dem. Men än så länge har ingenting landat i den frågan, sade Anders Tegnell enligt Aftonbladet.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0