525 000 kronor i rättsfonden

Publicerad 2 maj 2014 kl 04.11

Media. Fria Tiders rättsfond mot Expressen har just nu tillgångar på 525 136 kronor i kontanta medel. Vi redovisar här samtliga insättningar för att de som har bidragit till fonden ska veta att deras pengar används korrekt.

Gilla artikeln på Facebook

Totalt har läsare hos Fria Tider, Exponerat och Avpixlat donerat 435 922 kronor till vårt bankkonto i SEB och 93 769 kronor till vårt konto hos Paypal. Efter att Paypals avgifter på 4 554 kronor har avräknats återstår 525 136 kronor som fonden just nu förfogar över.

Du som har satt in pengar kan verifiera att din insättning har redovisats genom att ladda ned någon av följande filer, beroende på om du använde banköverföring eller Paypal för att lämna ditt bidrag till fonden:

  1. Paypal (Excel, Openoffice)
  2. SEB Bankkonto (Excel, Openoffice)

Namn på insättaren eller meddelande redovisas (självklart) inte. För Paypal-donationer redovisas de fyra sista siffrorna i insättningsnumret, medan bankkontot istället får stämmas av per belopp och datum.

Pengarna ska användas för att åtala Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson för grovt förtal eller förtal. En förundersökning mot Thomas Mattsson inleddes den 18 mars av Justitiekanslern, JK, som planerar att åtala den 42-årige chefredaktören för brott mot tystnadsplikten i yttrandefrihetsgrundlagen i anledning av samma händelse. De båda processerna avser dock olika brott och Fria Tiders insamling har därför fortsatt.

Arbetet med att säkra bevis och förbereda processen är sedan länge påbörjat. För att inte försvåra för målsägandesidan har vi valt att inte redovisa detaljer om det pågående arbetet, då vi vill låta advokaten själva välja vad som ska kommuniceras till media och därmed till motparten.

Vi samlar fortfarande in medel till rättsfonden. Om åtal mot Mattsson inte väcks eller om kostnaderna understiger det donerade beloppet har du rätt att få tillbaka dina pengar, eller en andel som motsvarar det belopp som finns kvar. Du kan donera på flera sätt:

Banköverföring till vårt konto i SEB
Clearingnummer: 5690
Kontonummer: 31 405 65
Mottagarnamn: Valfritt (ange t.ex. Fria Tider)

Meddelande: Ange något unikt, exempelvis ett nummer, som du antecknar och sparar. Vi ser inte vilka som har donerat, så om åtal av någon anledning inte väcks kommer Fria Tider tydligt att annonsera detta på sajten. Du behöver då höra av dig till oss inom tre månader för att få tillbaka dina pengar, vilket du kan göra via mejl. Ange i så fall datumet på insättningen, ditt kontonummer samt det meddelande som du lämnat, så kommer vi att återbetala pengarna till dig.

Paypal
Donera valfritt belopp med Visa eller MasterCard.Internationell överföring
Du kan överföra pengar till oss från alla bankkonton inom EU med följande uppgifter:

IBAN: SE5250000000056903140565
Bic-kod: ESSESESS


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.