Val 2018

Alternativ för Sverige stämmer Stockholms stad för kontraktsbrott

Publicerad 6 september 2018 kl 12.16

Inrikes. Uppstickarpartiet Alternativ för Sverige stämmer Stockholms stad med anledning av kommunens beslut att bryta avtalet om uthyrning av Kungsträdgården, där partiet hyrt in sig för att hålla sin valfinal. Men oavsett om tingsrätten går på partiets linje eller inte kommer AFS att hålla sitt evenemang i Kungsträdgården klockan 12 på fredagen, då polisen redan lämnat nödvändiga tillstånd.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Stockholms stad har kommunen fattat beslut om att bryta avtalet med AFS eftersom man inte vill hyra ut till organisationer som inte delar den socialdemokratiska kommunens syn på bland annat "mänskliga rättigheter" och "jämställdhet mellan kvinnor och män", skriver kommunen själva i ett pressmeddelande.

I målet vid Stockholms tingsrätt yrkar Alternativ för Sverige att Stockholms stad vid påföljd av ett vite på en miljon kronor ska förpliktas att följa parternas avtal och tillåta partiet att använda Kungsträdgården imorgon.

Alternativ för Sverige har enligt stämningsansökan begärt att tingsrätten ska meddela ett så kallat interimistiskt beslut med det innehållet redan idag.

– Den möjligheten finns när det, som det heter, föreligger fara i dröjsmål. Då kan tingsrätten fatta ett tillfälligt beslut som gäller omedelbart, säger Alternativ för Sveriges ombud i målet, advokaten Carl Ridderstråle, till Fria Tider.

Alternativ för Sverige uppger på sin hemsida att partiets valspurt kommer att gå av stapeln i Kungsträdgården kl. 12.00 imorgon oavsett om tingsrätten bifaller partiets talan eller inte.

"Polisen har gett tillstånd för evenemanget och det påverkas inte av Stockholms stads agerande", skriver partiet i ett pressmeddelande.

Uppdatering 16.00: Tingsrätten har nu avslagit yrkandet om omedelbart avgörande, rapporterar Ekot.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

FBI organiserade kidnappning av guvernör

Sanningen om komplotten kryper fram. Gärningsmän manipulerades för att FBI skulle kunna varna för "högerextremt terrorhot".0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.