London Bridge-dådet

Anklagelsen mot CNN: Iscensatte protest med "fredliga muslimer"

Publicerad 5 juni 2017 kl 07.03

Media. Ett filmklipp som fått stor spridning på sociala medier visar hur CNN filmar en hårt regisserad ceremoni i London med en liten grupp muslimer som uppges ta avstånd från helgens terrordåd.

Gilla artikeln på Facebook

Klippet har bland annat postats på Twitter av den brittiska kändiskrönikören Katie Hopkins, som anklagar CNN för att ha iscensatt demonstrationen.

I filmen syns hur CNN filmar något som framstår som en scen ur en spelfilm. En handfull muslimska kvinnor lägger en i taget blommor på en trottoarkant och ställer sig sedan på led och håller upp skyltar med bland annat budskap mot IS framför kamerorna.

– Nu vill jag visa er en underbar scen, säger sedan CNN:s reporter Becky Anderson och förklarar för tittarna att kvinnorna är muslimska mödrar.

På sociala medier har en lång rad användare tagit videon som belägg för att det starkt vänsterorienterade tv-bolaget regisserat inslaget i sin desperata strävan efter att framställa muslimska invandrare som fredliga och goda.

Läs också: Mediebluffen: "Över tusen" fredliga muslimer var i själva verket tjugo

Men CNN slår ifrån sig kritiken. Programledaren Brian Stelter skriver att anklagelserna kommer "högerextrema twittrare" som försöker "vilseleda folk".

I en kommentar till Mediaite skriver CNN att påståendena på sociala medier är "nonsens":

"Gruppen av demonstranter som befann sig vid polisens avspärrning släpptes igenom så att de kunde visa upp sina skyltar för det samlade medieuppbådet. CNN:s medarbetare och andra medier på plats filmade helt enkelt när de gjorde det."

Katie Hopkins har postat flera bilder som uppges visa samma lilla grupp muslimer som poserar framför kameror vid andra platser och andra tillfällen:


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Polisen Matt, 54, mördad av misstänkt islamist i London

Sköts ihjäl månader från pensionen. Rutiningripande mot kriminell invandrare resulterade i blodbad.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0