Fallet Julian Assange

Assange-förhör har tagit månader att översätta

Publicerad 15 mars 2017 kl 13.43

Lag & Rätt. Svenska åklagare har nu tagit emot "merparten" av översättningen av det förhör som ecuadorianska myndigheter höll med visselblåsaren Julian Assange redan i november, enligt Åklagarmyndigheten.

Gilla artikeln på Facebook

Assange, som har anklagats för sexbrott mot svenska feminister, förhördes i november av åklagare från Ecuador på det sydamerikanska landets ambassad i London.

Ecuadorianska myndigheter redovisade sedan, i början av januari, en rapport om förhöret som då skickades på översättning från spanska. Översättningen, som nu enligt svenska Åklagarmyndigheten "till största delen är färdig", har skickats till Assanges svenska försvarare.

De svenska åklagarna väntar dock fortfarande på översättning av vissa mindre delar av rapporten som beräknas vara färdiga inom kort.

"Åklagarna ska nu analysera rapporten och kommer därefter att ta ställning till vilka ytterligare utredningsåtgärder som kan vidtas för att föra utredningen framåt. Av sekretesskäl kan åklagarna inte berätta vilka eventuella utredningsåtgärder som ska genomföras, eller när det kommer att ske", skriver Åklagarmyndigheten.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ytterligare 76 coronadöda i Sverige

Nästan 500 döda totalt. Smittan på svenska äldreboenden är ett stort problem, men övriga Norden har lyckats skydda sina äldre.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0