Bombmannen i Stockholm häktad

Publicerad 23 juni 2014 kl 15.33

Inrikes. Den 43-årige man som förra veckan hotade att spränga Moderaternas och Socialdemokraternas lokaler i centrala Stockholm har häktats misstänkt för grovt olaga hot och grovt falskt larm.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen, som är medborgare i Israel och Armenien, har erkänt handlingarna. Han hade tidigare fått avslag på sin asylansökan och var missnöjd med hur han behandlats.

– Han är missnöjd med asyllagen och hur den tillämpas, vilket han klandrar Socialdemokraterna och Moderaterna för. Han ville göra sin röst hörd, som en protest, säger 43-åringens advokat Peter Nilsson till SVT.

Tingsrätten har beslutat att mannen ska genomgå en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-utredning.

Det var i torsdags som 43-åringen tog sig in i Civil Rights Defenders lokaler i Gamla stan i Stockholm och påstod sig vara beväpnad med ett bombbälte, som senare visade sig vara en attrapp. En enorm polisinsats sattes in och stora delar av centrala Stockholm spärrades av innan mannen slutligen kunde gripas efter flera timmars förhandlingar.

Under bombdramat ska den misstänkte mannen bland annat ha begärt att få tala med SD-ledaren Jimmie Åkesson och en journalist från SVT.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0