Böneutropen i Växjö
DN:s rubrik i helgen.

DN: Sverige måste tillåta böneutrop – annars är vi inget "civiliserat" samhälle

Publicerad 12 mars 2018 kl 10.50

Inrikes. Böneutrop ska tillåtas i Växjö. Det är budskapet från Bonnierägda Dagens Nyheter. Enligt tidningen mäts ett lands "grad av civilisation" i hur minoriteter behandlas.

Gilla artikeln på Facebook

DN, som under Peter Wolodarskis ledarskap sagt att man ska bedriva "agendasättande journalistik", propagerar nu för att böneutrop ska tillåtas i Sverige.

Det är en självklarhet, menar tidningen.

"Svenska muslimer är inte gäster som ska vara tacksamma för alla förmåner de får av värdfolket", skriver DN i en ledare på lördagen angående diskussionen om böneutrop från moskén i Växjö.

Enligt DN är det bara teokratier i Mellanöstern som trakasserar medborgare bland annat genom att förbjuda kyrkor.

Om Sverige inte tillåter böneutrop, så är vi inte bättre än länder som Saudiarabien och sällar oss till gruppen av "religiösa fundamentalister".

Bonniertidningen hävdar vidare att ett lands "grad av civilisation" mäts i hur minoriteter behandlas. Förskjutande av en minoritet är början till förföljelse av gruppen, skriver DN, och påstår att förbud mot böneutrop skulle skapa motsättningar mellan muslimer och ickemuslimer.

Dagens Nyheter förklarar också att det inte går att skilja på böneutrop och gudstjänster. Enligt tidningen kan nämligen ljudet från kyrkklockor "lika gärna tolkas som ett uttryck för makt".


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0