Polisens bilder på den dömde 29-åringen och kvinnan.

Hånflinande tafsare slipper straff – för han "ångrar sig"

Publicerad 10 oktober 2017 kl 14.23

Lag & Rätt. En man från Mellanöstern förföljde en 26-årig kvinna från t-centralen i till hennes hem i Solna och ofredade henne där sexuellt i hissen. Han slipper dock fängelse – eftersom han uppger sig vara "ångerfull". Men i samband med sexattacken hånlog araben, berättar vittnen i polisförhör.

Gilla artikeln på Facebook

Den 1 oktober 2016 vid 03-tiden steg 26-åriga Anna i av tåget på t-centralen i Stockholm efter att ha varit ute på stan. På vägen hem förföljde den 29-åriga mannen, som kommer från Palestina, henne hela vägen till Solna.

Medan Anna promenerade hemåt från tunnelbanan upptäckte hon aldrig araben. Hon pratade med sin mamma i telefon hela vägen. Men när Anna kommit in till lägenhetsporten upptäckte hon att dörren inte gick igen, vilket fick henne att reagera.

Då fick hon syn på en man med som var 165-175 cm lång, 25-30 år gammal med Mellanöstern-utseende, lätt skäggväxt runt munnen och en röd jacka.

Anna bad mannen att stänga dörren efter sig och ge sig iväg. Han ignorerade henne och gick in i hissen där hon befann sig. Efter att hissdörren stängts igen blev Anna rädd och sa att hennes mamma var i telefon med henne. Då började araben tafsa på henne och utsatte henne för ett sexuellt ofredande, enligt domen. Han kramade om henne och försökte kyssa henne innan han lämnade hissen.

Ett man som blev vittne till händelsen berättat att han hörde en massa oljud från trapphuset och gick dit för att se efter. I hissen såg han kvinnans fötter sticka ut och att gärningsmannen stod och "hånlog" mot kvinna när hon skrek i panik.

Brottet rubricerades för som försök till våldtäkt, men ändrades till sexuellt ofredande. När 29-åringen greps befann han sig åter på t-centralen, full och narkotikapåverkad. När han förhördes syntes ett rivmärke i hans ansikte. Han berättade att kvinnan var panikslagen i hissen, men att var "i behov av kärlek". På en utav övervakningsbilderna syns mannen titta sig själv i ansiktet med sin mobil efter sexofredandet mot kvinnan.

Mannen är enligt allmänna handlingar medborgare i Palestina och i behov av tolk på arabiska. Han dömdes i december 2014 av Stockholms tingsrätt för två fall av narkotikabrott. Straffet blev då 3.000 kronor i dagsböter.

Trots att fängelse finns i straffskalan för det senaste brottet väljer tingsrätten att döma honom till villkorlig dom eftersom han visat sig "djupt ångerfull", skriver lokaltidningen Mitt i.

I mitten av september meddelade Solna tingsrätt domen. 29-åringen döms för sexuellt ofredande och narkotikabrott. Han ska betala 10.000 kronor i skadestånd till kvinnan och 4.000 kronor i dagsböter.

Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Anna heter egentligen något annat.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.