Inbördeskriget i Syrien och Irak
Yazidiska kvinnor på flykt under Islamiska statens folkmord i Irak.

Muslimskt våldtäktsläger för kristna kvinnor i Irak

Publicerad 1 september 2014 kl 18.01

Utrikes. Terrorgruppen Islamiska staten, IS, har upprättat ett fängelseläger för bortförda kristna och yazidiska kvinnor, vissa så unga som 14 år. Kvinnorna får två alternativ: Konvertera till islam och gift dig med en jihadist eller bli gruppvåldtagen tills du dör.

Gilla artikeln på Facebook

De tillfångatagna kvinnorna hålls i Badushfängelset i Mosul, som erövrades av IS i juni, rapporterar The Daily Beast. Efter att de intagit staden rensade jihadisterna ut fängelset genom att massakrera samtliga 670 shiitiska fångar som fanns där.

Utrymmet som därmed frigjordes används nu för att hålla hundratals tillfångatagna kvinnor som sexslavar.

Det rör sig i första hand om kvinnor som kidnappades i samband med att jihadisterna fördrev och massakrerade människor som bodde i de yazidiska byarna vid Sinjarbergen i Irak. Yazidierna tillhör en uråldrig religion och dyrkar en påfågel som heter Malak Taus.

Även kristna och kvinnor från andra minoritetsreligioner finns inspärrade i det skräckinjagande fängelset. De som väljer att konvertera till islam säljs vidare som brudar till jihadister, ibland för så lite som 200 kronor.

För dem som vägrar väntar dock närmast oavbrutna våldtäkter och en tynande tillvaro.

En mamma till en ung kvinna som hålls fången i Badushfängelset fick ett mobiltelefonsamtal från dottern. Jihadisterna tvingade henne att detaljerat berätta för sin mor om hur hon just hade blivit våldtagen av dussintals män under loppet av några timmar, enligt The Daily Beast.

En annan kvinna berättar att flera kvinnor i fängelset har fött barn. De skäggiga jihadisterna slet spädbarnen från deras mödrars famnar och förde bort dem till ett okänt öde.

FN:s utsända i Irak beräknar att minst 1.500 jazidiska och kristna kvinnor har tillfångatagits och används som sexslavar av jihadisterna.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Inbördeskriget i Syrien och Irak

Spektakulära räden början på slutet för IS. Hundratals tungt beväpnade jihadister i stor kortege fick möta Allah.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.