Maktstriden i SD
SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne har fått sina mejlkonton kapade.

Kasselstrands mejl hackad – anmäler till Säpo

Publicerad 15 april 2015 kl 17.01

Inrikes. Personer inom Sverigedemokraternas ledning anklagas för att ha tagit till kriminella metoder i syfte att få fram information som kan användas för att utesluta Gustav Kasselstrand och William Hahne. De två SDU-topparna uppger nu att deras mejlkonton har blivit kapade – och att det misstänkta brottet har anmälts till Säpo.

Gilla artikeln på Facebook

Aftonbladet rapporterar att både Kasselstrand och Hahne i måndags upptäckte att någon hade bytt lösenord på deras mejlkonton. Senare samma dag publicerade Nyheter Idag – en sajt som står nära SD-ledningen – skärmdumpar från en mejlkonversation mellan de två SDU-topparna.

Det misstänkta dataintrånget har nu anmälts till Säkerhetspolisen, uppger William Hahne till Aftonbladet.

Både William Hahne och Gustav Kasselstrand tillhör de personer som är på väg att uteslutas ur SD efter att ha utmanat Mattias Karlsson och den övriga ledningen. Den pågående maktstriden har också spillt över på riksdagskansliet efter att flera anställda kritiserat Karlsson för att ha kört över partiets högste tjänsteman och gett sin egen ex-fru en välbetald tjänst i partiet.

I måndags stormade personer från SD-ledningen in på två av tjänstemännens kontor, beslagtog deras datorer och meddelade att de hade blivit avstängda. En av dem var Jessica Ohlson, som också är förbundssekreterare i SDU. Ohlson säger till Aftonbladet att partiets personalchef i samband med räden visade upp en kopia på en bilaga som hon tidigare hade skickat till Kasselstrands och Hahnes mejl.

– Det är uteslutet att de kan ha kommit över bilagan på något annat sätt än igenom intrång, eftersom det var en intern konversation, säger Jessica Ohlson till Aftonbladet.

 Säpo bekräftar för tidningen att de tagit emot anmälan om dataintrång och lämnat över den till den ordinarie polisen.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

50 turkar stormade kyrka i Wien – ropade "Allahu akbar"

Sebastian Kurz fördömer attacken. "Vi kommer resolut att fortsätta kampen mot politisk islam och vi visar ingen falsk tolerans."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.