Vendelsömalmsskolan.

Kommunen backar efter föräldrarnas protester: Inget asylboende vid förskolan

Publicerad 8 februari 2016 kl 17.29

Inrikes. Det blev ramaskri och kaos på informationsmötet när Haninge beslutade att öppna ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn vid en förskola. På grund av föräldrarnas högljudda protester stoppar kommunen nu planerna.

Gilla artikeln på Facebook

"Kommunen går inte vidare med planerna på hem för vård och boende vid Vendelsömalmsskolan, skriver kommunen på sin hemsida och fortsätter:

"Beslutet är taget på grund av oroligheterna som uppstått kring det planerade boendet."

Torsdagskvällens två informationsmöten i Vendelsömalmsskolans aula var så fullsatta att alla inte kunde släppas in. De samlade föräldrarna rasade mot politikernas beslut att sätta upp boendebaracker för 32 ensamkommande vid skolan, som även hyser en förskola.

– Jag har tre döttrar. Om något händer dem så kommer jag inte sitta still. Ni har blod på era händer, sade en pappa till de samlade politikerna, enligt Avpixlat som rapporterade från mötet.

Expressen lät istället de lokala politikerna oemotsagt ge sin bild av situationen och utmåla sig som offer för en rasande mobb.

Men nu viker sig kommunen alltså för föräldrarnas krav.

"Kommunen undersöker nu trygga alternativa placeringar som möjliggör god integration för ensamkommande barn samt hur information bäst ges till berörda invånare. Vi ser också över antalet boende per hem för att kvaliteten i hemmen ska bli så bra som möjligt", skriver Haninge kommun på sin hemsida.

"Haninge ska vara en öppen kommun. Vi har – liksom de flesta kommuner i Sverige – ett avtal med Migrationsverket där vi förbinder oss att ta emot flyktingar och ensamkommande barn och vi tar ansvar för våra beslut", bedyrar politikerna.


Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0