Vendelsömalmsskolan.

Kommunen backar efter föräldrarnas protester: Inget asylboende vid förskolan

Publicerad 8 februari 2016 kl 17.29

Inrikes. Det blev ramaskri och kaos på informationsmötet när Haninge beslutade att öppna ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn vid en förskola. På grund av föräldrarnas högljudda protester stoppar kommunen nu planerna.

Gilla artikeln på Facebook

"Kommunen går inte vidare med planerna på hem för vård och boende vid Vendelsömalmsskolan, skriver kommunen på sin hemsida och fortsätter:

"Beslutet är taget på grund av oroligheterna som uppstått kring det planerade boendet."

Torsdagskvällens två informationsmöten i Vendelsömalmsskolans aula var så fullsatta att alla inte kunde släppas in. De samlade föräldrarna rasade mot politikernas beslut att sätta upp boendebaracker för 32 ensamkommande vid skolan, som även hyser en förskola.

– Jag har tre döttrar. Om något händer dem så kommer jag inte sitta still. Ni har blod på era händer, sade en pappa till de samlade politikerna, enligt Avpixlat som rapporterade från mötet.

Expressen lät istället de lokala politikerna oemotsagt ge sin bild av situationen och utmåla sig som offer för en rasande mobb.

Men nu viker sig kommunen alltså för föräldrarnas krav.

"Kommunen undersöker nu trygga alternativa placeringar som möjliggör god integration för ensamkommande barn samt hur information bäst ges till berörda invånare. Vi ser också över antalet boende per hem för att kvaliteten i hemmen ska bli så bra som möjligt", skriver Haninge kommun på sin hemsida.

"Haninge ska vara en öppen kommun. Vi har – liksom de flesta kommuner i Sverige – ett avtal med Migrationsverket där vi förbinder oss att ta emot flyktingar och ensamkommande barn och vi tar ansvar för våra beslut", bedyrar politikerna.


Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svensk boprislycka i pandemins spår

Bidragen och stödinsatserna räddar bostadsmarknaden.. SBAB bedömer att priserna kommer att stiga ytterligare i höst.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0