Kristerssons slutsats: Invandringen måste minska om vi ska kunna lösa Sveriges problem

Publicerad 18 februari 2019 kl 08.06

Inrikes. Moderatledaren Ulf Kristersson har nu förstått att det finns ett samband mellan integration och invandringens storlek. Därför kan inte invandringen fortsätta som innan, konstaterar han.

Gilla artikeln på Facebook

Det kan ta olika lång tid för polletten att trilla ner hos människor. Ibland går det fort, ibland tar det flera decennier.

Partier som Sverigedemokraterna har länge sett ett samband mellan invandring och brottslighet, och invandring och segregation.

Nu börjar även andra inse detta. En av dem verkar vara Moderatledaren Ulf Kristersson, som i sina unga dagar förespråkade fri invandring till Sverige. Idag gör han en annan bedömning.

I ett inlägg på Facebook förklarar han att han länge jobbat med välfärdspolitik och sociala problem, och att han vet att kvalificerat socialt arbete och preventiva insatser är viktigt.

– Men de kommer inte vara lösningen på den akuta situationen med i princip en skjutning i Sverige om dagen. Istället måste man nu förstå att migration och integration hänger ihop, påpekar Kristersson.

– Kommer det fortsatt 40.000 personer per år kommer inte Sverige heller i framtiden klara integrationen bättre än vi gör just nu, fortsätter han och hänvisar sedan till PM Nilssons ledarartikel om att våldsbrotten kräver minskad asylmigration.

Enligt Kristersson har Di-redaktören satt "fingret på precis detta".

Men, konstaterar Moderatledaren:

– Samma dag ger justitieministern beskedet att Sverige i framtiden ska ha generösare asylregler än idag och att den stora utredningen som skulle skapa en hållbar migrationspolitik, nu bara ska utreda detaljer. Det är orimligt, klargör han.

Enligt Kristersson har Sverige visserligen "ett viktigt delansvar" för att människor lider i andra länder (varför vi har det förklarar han inte).

– Men vi har samtidigt det fulla ansvaret för hur det går i vårt eget land. Den som leder Sverige måste fullt ut förstå det. Allt annat är ansvarslöst, säger han och menar att integrationen nu är den verkliga politiska ödesfrågan för Sverige.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig ökning av nya jobb i USA

Börsen upp tolfte dagen på två veckor.. Bidragseufori ger fortsatt rally i stödpaketens spår.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Varning för starka bilder! Bestialiskt rasvåld i amerikanska städer.0 

Vetenskap

De allra första djuren hade parasiter. Hittades hos armfotingar från en 525 miljoner år gammal havsbotten.0 

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus