Kushner stoppade Trump från att skaffa Parler

Publicerad 14 januari 2021 kl 11.02

Utrikes. Flera rådgivare till USA:s president Donald Trump ville att han skulle skaffa Gab och Parler efter att han portats från Twitter och Facebook förra veckan. Men detta stoppades av svärsonen Jared Kushner, uppger CNN.

Gilla artikeln på Facebook

Det var Donald Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner som stoppade presidenten från att skaffa de alternativa mikrobloggarna Gab och Parler efter att han portats från Twitter.

Kushner ska ha gått emot andra rådgivare som ville att Trump skulle hitta en ny plattform, enligt CNN.

Därmed är Trump ännu i stort utesluten från sociala medier, och tvingas nu använda mer traditionella kommunikationsmedel.

Bara på Twitter hade han 89 miljoner följare. Detta är nu borta, sedan kontot permanent stängts av.

Kushner har av vissa pekats ut som något av ett troll i Vita huset som egentligen arbetar för Israel och inte det amerikanska folket.

"Vem bryr sig om vad Jared Kushner åstadkom i Mellanöstern? Vad han gjorde inrikes under de senaste fyra åren för att motverka 'America First'-agendan har tvingat tillbaka denna rörelse fem år. Alla vet det. Ingen kommer säga det. Men det måste sägas. Jag röstade på Donald J Trump, inte Jared Kushner", skriver Gab i ett svar på nyheten att Kushner stoppade Trump från att ansluta sig till plattformen.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0