Asylsexvåldet
Obs! Bilden är ett montage.

"Kvinnozoner är en idé som har lånats av islamister"

Publicerad 31 juli 2016 kl 13.48
Av Mattias Albinsson

Media. Planen att könssegregera svenska festivaler för att få stopp på de många våldtäkter och andra sexuella övergrepp som kvinnor utsätts för är en dålig idé tycker Husbybon Zeliha Dagli.
– Kvinnozoner är en idé som har lånats av islamister, säger hon.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i månaden meddelade verksamhetsansvarige för Göteborgs Kulturkalas, den tidigare riksdagsledamoten för Vänsterpartiet Tasso Stafilidis, att festivalen övervägde att införa särskilda så kallade "kvinnozoner" för att få ett stopp på de sexuella övergreppen.

Under sommaren handlar det om dussintals våldtäkter, sexuella ofredanden och andra sexualbrott som anmälts från festivalerna.

Kritik mot särskilda kvinnozoner på festival

Förslaget om "könsapartheid" har väckt hård kritik från flera olika håll. En av dem som nu stämmer in i kritiken är Husbybon och vänsterdebattören Zeliha Dagli.

– Kvinnozoner är en idé som har lånats av islamister. Att det ens diskuteras är en skrämmande backlash. Varför sätter man inte press på männen som stör i stället? frågar hon sig i en ledarartikel skriven av Linda Nordlund i SvD.

Zeliha berättar att situationen i Sveriges storstadsförorter försämrats för i synnerhet kvinnor. Kvinnorna kan inte ens gå och fika på det lokala konditoriet i Husby utan att bli anklagad för att vilja bli "svennar".

– Ni vill bli svennar, ni är horor som vill hoppa från säng till säng, ni är kuffar, fiender till religionen, säger männen till kvinnorna.

Polisen har upprepade gånger pekat ut gärningsmännen bakom våldtäkterna och ofredandena som ensamkommande flyktingbarn eller andra unga män med invandrarbakgrund.

– I sju av de anmälningarna är det utländska yngre män och i en är det en yngre man som pratar svenska, sade Värmlandspolisens vakthavande befäl Per-Arne Eriksson med anledning av sexuella övergrepp på festivalen "Putte i Parken" tidigare i sommar.

Våg av nya ofredanden under Karlstadfestival – polisen: "Det är utländska yngre män"

Sexualbrotten under sommarens festivaler har ökat lavinartat i år, inte minst på grund av det mycket stora antalet invandrare från tredje världen som vällt in i Sverige sedan förra sommaren.


Nyheter från förstasidan

Ann Linde i Israel

Ska "nystarta" Sveriges relation med landet. Första besöket av en svensk utrikesminister på tio år.0 

Ekonominyheter

"Kosten explodieren". Energipriser och matkostnader leder utvecklingen när tillvaron i Tyskland blir allt dyrare.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.